Bravčové srdce
Bravčové srdce

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou

Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 23. januára 2020
Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
150 minút
príprava

Suroviny

1 kg
500 g
2 ks
1 ks veľká
1 strúčik
200 ml
1 ks
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé čierne korenie a nové korenie.

  2. 2

    Červené papriky upečieme dotmava a prikryjeme alobalom. Keď vychladnú, stiahneme z nich kožu.

  3. 3

    Tekvicu ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Dáme na pekáč, pridáme strúčiky cesnaku, cibuľu, soľ, korenie, cukor, med, tymian, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ďalších 15–20 minút domäkka.

  4. 4

    Upečenú papriku a tekvicu spolu dobre rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko späť do hrnca. Pridáme smotanu, dochutíme soľou, korením a necháme všetko dobre prevariť. Nakoniec pridáme postupne maslo a pomarančovú šťavu. Ak by bola omáčka veľmi hustá, môžeme pridať vývar, v ktorom sme varili srdcia.

  5. 5

    Uvarené srdcia nakrájame na plátky, ktoré dekorujeme brusnicovou zaváraninou a pridáme omáčku. Ako príloha sa hodí opečená žemľová knedľa. Môžeme dozdobiť šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia