Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 23. januára 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
Suroviny
1 kg |
|
500 g |
|
2 ks |
|
1 ks veľká |
|
1 strúčik |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé čierne korenie a nové korenie.
- 2
Červené papriky upečieme dotmava a prikryjeme alobalom. Keď vychladnú, stiahneme z nich kožu.
- 3
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Dáme na pekáč, pridáme strúčiky cesnaku, cibuľu, soľ, korenie, cukor, med, tymian, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ďalších 15–20 minút domäkka.
- 4
Upečenú papriku a tekvicu spolu dobre rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko späť do hrnca. Pridáme smotanu, dochutíme soľou, korením a necháme všetko dobre prevariť. Nakoniec pridáme postupne maslo a pomarančovú šťavu. Ak by bola omáčka veľmi hustá, môžeme pridať vývar, v ktorom sme varili srdcia.
- 5
Uvarené srdcia nakrájame na plátky, ktoré dekorujeme brusnicovou zaváraninou a pridáme omáčku. Ako príloha sa hodí opečená žemľová knedľa. Môžeme dozdobiť šľahačkou.
Tiež bravčové srdce:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu