Rybacie krokety fotorecept
Foto: kvakac
Tento recept vznikol náhodou. Chcel som robiť kuracie prsia Manchurian od @Violeta. No mal som vytiahnutú tresku filé, tak som ju použil na takéto Zobraziť celý popisTento recept vznikol náhodou. Chcel som robiť kuracie prsia Manchurian od @Violeta. No mal som vytiahnutú tresku filé, tak som ju použil na takéto bleskové jedlo. Nuž poviem Vám aj bleskove bolo zjedené.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Povedal som si - keď idú kuracie prsia, tak prečo neskúsiť aj tresku. Vajcia som zmiešal so zemiakovým škrobom, cesnakom a soľou. Rybie filé som rozmrazil a osušil od vody. Každú kocku som prerezal na štvrtiny, aby sa ľahšie s tým pracovalo. Do škrobovej marinády som dal rybu.
-
2
V hrnci som riadne zohrial olej a do neho som po jednom kúsku vkladal rybu. To aby sa to nezlepilo. Asi po 4 - 5 minútach som kúsky otočil a osmažil aj druhú stranu.
-
3
Z oleja som kúsky ryby dával do sitka, nech olej odtečie. V podstate je hotovo.
-
4
Pretože ostalo vajce, tak som aj kuracie prsia ešte urobil.
-
5
A zvyšok marinády som ešte použil na lupienky. Do horúceho oleja so dával po pol PL lyžice marinády a v oleji sa urobili zemiakové lupienky. Tie sme jedli za horúca, také boli dobré.
-
6
Na tanier som uložil ľadový šalát a na to kúsky rybacie aj kuracie. Obed bol veru rýchly, čo sa týka roboty aj jedenia.
ženská
čo má takého kvakača doma..
môj muž iný fták
ja sama v kuchyni kvaky kvak
a on sa len spýta:
čo mám dnes pod zobák..??
môže ma aj trafiť šľak..
:-)
nádhera a ako "trefná"
Vďaka za koment. Hneď je deň krajší, keď sa človek z rána do chuti zasmeje, ako ja na tvojom komente.
@kvakac moc pěkná a chutná rychlovka, rybky miluju!
Vďaka za koment. Dobré to veru bolo a hlavne rýchle.