Vyprážaná ryba
Vyprážaná ryba

Rybacie krokety fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 15. januára 2020
Rybacie krokety (fotorecept)
Foto: kvakac

Tento recept vznikol náhodou. Chcel som robiť kuracie prsia Manchurian od @Violeta. No mal som vytiahnutú tresku filé, tak som ju použil na takéto bleskové jedlo. Nuž poviem Vám aj bleskove bolo zjedené.

3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (filé)
2 ks
3 PL
1 strúčik
Na smaženie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Povedal som si - keď idú kuracie prsia, tak prečo neskúsiť aj tresku. Vajcia som zmiešal so zemiakovým škrobom, cesnakom a soľou. Rybie filé som rozmrazil a osušil od vody. Každú kocku som prerezal na štvrtiny, aby sa ľahšie s tým pracovalo. Do škrobovej marinády som dal rybu.

    Rybacie krokety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci som riadne zohrial olej a do neho som po jednom kúsku vkladal rybu. To aby sa to nezlepilo. Asi po 4 - 5 minútach som kúsky otočil a osmažil aj druhú stranu.

    Rybacie krokety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z oleja som kúsky ryby dával do sitka, nech olej odtečie. V podstate je hotovo.

    Rybacie krokety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pretože ostalo vajce, tak som aj kuracie prsia ešte urobil.

    Rybacie krokety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A zvyšok marinády som ešte použil na lupienky. Do horúceho oleja so dával po pol PL lyžice marinády a v oleji sa urobili zemiakové lupienky. Tie sme jedli za horúca, také boli dobré.

    Rybacie krokety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tanier som uložil ľadový šalát a na to kúsky rybacie aj kuracie. Obed bol veru rýchly, čo sa týka roboty aj jedenia.

    Rybacie krokety (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: