Omeleta plnená bryndzou
Mám rád omeletu, tak som skúsil toto a chutilo mi.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Začneme tým, čo bude trvať najdlhšie - hlivou. Na toto jedlo používam zásadne čerstvú. Umyjeme ju, nakrájame na malé kúsky a opečieme na bravčovej masti. Okoreníme vegetou, čerstvo drvenou rascou a čerstvo mletým čiernym korením, pridáme nastrúhaný 1 strúčik cesnaku. Dusíme domäkka, podlievame iba toľko, aby sa nám hliva nepripálila, nechceme veľa šťavy.
- 2
Potom sa venujeme bryndzičke. Už to slovo "bryndza" v nás vzbudzuje chuť do jedla. Znie to salašom, pracovitými rukami, zvieratkami, prírodou, horami. Bryndzu bielu ako srsť tých najčistučkejších ovečiek alebo čerstvo okúpaného slovenského čuvača dáme do misky, pridáme zvyšné 3 nastrúhané strúčiky cesnaku, mletú sladkú papriku. Zmiešame. Ak je to moc husté, rozriedime kyslou smotanou, ale nepreháňame, lebo zanikne chuť bryndze.
- 3
Predposledný krok sú vajcia. Rozbijeme, dáme vegetu, okoreníme, rozšľaháme. Na panvici spravíme omeletu.
- 4
Hotovú omeletu potrieme bryndzou a naplníme hlivou a zrolujeme alebo preložíme napoly. Posypeme opečenou slaninkou.
Tiež omeleta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu