Bezlepkové ravioly
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
180 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
70 g |
|
130 g |
|
1 strúčik |
|
50 g |
|
Omáčka: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka a olej rozmiešame v miske vidličkou a pomaly prisypeme Universal mix. Vareškou alebo rukou vypracujeme pružné cesto. Zabalíme do fólie a necháme oddýchnuť, kým pripravíme plnku a omáčku k raviolám.
- 2
Plnka: Slaninu nakrájame na malé kocky a opečieme ju na panvici. Pridáme na kúsky nakrájaný špenát, pretlačený cesnak a necháme orestovať. Do vychladnutej plnky primiešame nastrúhaný parmezán.
- 3
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme pasírované paradajky. Necháme zovrieť a dochutíme nakrájanou bazalkou, soľou, octom a cukrom.
- 4
Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Obe časti vyvaľkáme na tenko, aby mali rovnaký tvar aj veľkosť. Na jednu časť cesta urobíme kôpky špenátovej plnky ďalej od seba a voľné miesta medzi plnkou potrieme vodou. Na takto pripravené cesto položíme druhé cesto a hranou dlane popritláčame v medzerách cesto k sebe. Radielkom pokrájame na štvorce a kraje cesta ešte popritláčame prstami, aby nevytiekla plnka.
- 5
Ravioli varíme v osolenej vode cca 8 minút. Hotové vyberieme a pomastíme olejom. Podávame poliate omáčkou.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu