Treska na paradajkách - Bacalao con tomate fotorecept
Foto: kucharka
Recept zo Stredozemia... jednoduchý a chutný.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kúpila som pekne tučné filety z tresky. Môže sa však použiť aj iná biela ryba.
-
2
Nachystáme si zeleninu.
-
3
Na olivovom oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, rozpučený cesnak a postupne pridávame nakrájanú papriku a fenikel. Paradajky zbavíme šupky, nakrájame a pridáme do panvice.
-
4
V lete, keď sú paradajky sladké a voňavé, používam iba tie. Teraz v zime, keď sú skoro bez chuti, používam lúpané/mixované paradajky v konzerve. Prilejeme do panvice, posolíme, pokoreníme a pridáme koreniny podľa chuti. Prikryté necháme “bublať” asi tak 30-40 min.
-
5
Potom vložíme filety, posolíme a pokoreníme a prikryté varíme 10-15 min, záleží od hrúbky filety/ryby.
-
6
Hotovo. Môže sa podávať so zemiakmi alebo s cestovinou, čerstvou bagetou ... alebo s hocičím čo vám k tomu pasuje. Dobrú chuť.
Ďakujem za komentík.
Som zvedava, co povies vo stvrtok :-))
@marianne , ano, fenikel a ryba su dobri kamarati.. :-)) Dakujem.