Z jedného kuracieho stehna dve fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný obed som pripravila z kuracieho stehna, z ktorého som odstránila kožu a túto som naplnila a upiekla spolu so stehnom. Získala som Zobraziť celý popisDnešný sviatočný obed som pripravila z kuracieho stehna, z ktorého som odstránila kožu a túto som naplnila a upiekla spolu so stehnom. Získala som tak dve stehná.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 ks |
|
30 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
50 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
Plnka: | |
1/2 ks |
|
1 |
|
3 plátky |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Kuracie stehno som umyla a osušila kuchynským papierom.
-
2
Stehno som okolo kostí obkrojila, aby sa uvoľnila koža a opatrne som ju stiahla, aby sa neroztrhla.
-
3
Pripravila som si plnku. Polovicu rožka som nakrájala na malé kocky spolu so šunkou a jarnú cibuľku na kolieska. Pridala som vajce a všetko okorenila mletým korením a všetko premiešala.
-
4
Tenší koniec kože som zošila bielou niťou a kožu som naplnila. Potom som ju i na širšom konci zošila niťou. Treba dávať pozor, aby sme nedali veľa plnky, lebo pri pečení praskne.
-
5
Všetko som osolila, okorenila a posypala paprikou.
-
6
Na panvici som vytopila trošku slaniny a na tuku som opiekla stehno i naplnenú kožu.
-
7
Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
8
Podliala vínom a pod pokrievkou piekla 40 minút. Upečené mäso som nechala chvíľu chladiť, aby som odkrojila časť plnky, ako to vyzerá v reze.
-
9
Podávala som s ryžou a hlávkovým šalátom s mandarínkami. Prajem vám dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-nohy-2v1-fotorecept/361...
Milá @haji ,pripomínalo mi to plnený kačací krk,ktory je tiež vynikajúci,,,myslela som iba koža z krku kačky,,,inak husaci plnený krk tu aj mám recept...sú to také drobné delikatesy,,,ďakujem ti pekne za milé slová a teším sa,že si písala...nech sa ti darí a daj na seba pozor...
Áno,rada tvorím z takýchto surovín,lebo mnohí kožu vôbec nepoužijú ani pri bežnom pečení,,,a práve som čítala na nete zaujímavý článok o kuracie koži,že to ani nie je také škodlivé,ako sme si mysleli...ďakujem za tvoj komentár...
Priznám sa ani som nehľadala,či tu je už taký recept...ja rada plním všetko,čo sa naplniť dá..a tiež používam rôzne plnky,,,keď som plnila bravčovú pečeň ,len som čakala ako bude vyzerať v reze...no proste príjemné ma prekvapila,,,si šikovná gazdinka ja o viem ...ďakujem pekne za komentár..
Takže udělám dvě kuřecí tlapky - jednu podle Izi a druhú podle tebe @evusik , už se těším!
Děkuji, jsi milá! Recepty od tebe, milá Izi, mě vždy potěší! Plněný kačací krk robila moja babka aj mamka - plnily mletým maskem dovnútra a zbytek mletého šel vedle. Všechno nádherně vonělo, bylo to lepší než samotná pečená kačka, hmm Nejlepší a největší byl krk z domácí krmené kačky. Řetězcové kačky jsou školkové, tam krk nenaplníš, chjo
Milá @haji ,isté že som plnila krk,teda kožu z domácej kačky...teraz tieto atletické kačky predávajú bez krku..keď som bola v lete u priateľky práve pripravovali hus domácu na pečenie,tak som si vyprosila kožu z krku a to som naplnila ...no vieš že bolo to výborné,nebolo veľa,ale taká delikatesa len pre naplnenie duše šťastím...kiež by sa vrátili tie krásne dni..domáci chlieb upečený v murovanej pecí..to tak krásne rozvoniavalo po celom dvore...nemuselo byť mäso každý deň na stole,ale boli sme spokojni a šťastní...krásny deň milá @haji ...
varecha.pravda.sk/recepty/galantina-z-kurcata-fotorecept/...
Ďakujem pekne za komentár.
Ďakujem pekne za link...skutočne som nepatrila,či tu niečo podobné už bolo..ďakujem pekne..
Ja tiež som viac na plnku ako mäso...inak pripravujem mäso iba v nedeľu,,,tak nás to mamička učila...cez týždeň skôr prívarky,halušky ,pirohy ,ale masko iba v nedeľu,prípadne v sobotu,ale potom je už aj na nedeľu to isté...mám rada plnky len tak zapečené bez mäsa. Ďakujem pekne za komentár..