Pečené kuracie stehno
Pečené kuracie stehno

Z jedného kuracieho stehna dve fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. apríla 2020

Dnešný sviatočný obed som pripravila z kuracieho stehna, z ktorého som odstránila kožu a túto som naplnila a upiekla spolu so stehnom. Získala som Zobraziť celý popisDnešný sviatočný obed som pripravila z kuracieho stehna, z ktorého som odstránila kožu a túto som naplnila a upiekla spolu so stehnom. Získala som tak dve stehná.

2
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
30 g
1 ks
1 strúčik
50 ml
podľa chuti
podľa chuti
Plnka:
1/2 ks
1
3 plátky
1 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Kuracie stehno som umyla a osušila kuchynským papierom.

    Z jedného kuracieho stehna dve (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stehno som okolo kostí obkrojila, aby sa uvoľnila koža a opatrne som ju stiahla, aby sa neroztrhla.

    Z jedného kuracieho stehna dve (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si plnku. Polovicu rožka som nakrájala na malé kocky spolu so šunkou a jarnú cibuľku na kolieska. Pridala som vajce a všetko okorenila mletým korením a všetko premiešala.

    Z jedného kuracieho stehna dve (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tenší koniec kože som zošila bielou niťou a kožu som naplnila. Potom som ju i na širšom konci zošila niťou. Treba dávať pozor, aby sme nedali veľa plnky, lebo pri pečení praskne.

    Z jedného kuracieho stehna dve (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko som osolila, okorenila a posypala paprikou.

    Z jedného kuracieho stehna dve (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici som vytopila trošku slaniny a na tuku som opiekla stehno i naplnenú kožu.

    Z jedného kuracieho stehna dve (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.

    Z jedného kuracieho stehna dve (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podliala vínom a pod pokrievkou piekla 40 minút. Upečené mäso som nechala chvíľu chladiť, aby som odkrojila časť plnky, ako to vyzerá v reze.

    Z jedného kuracieho stehna dve (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávala som s ryžou a hlávkovým šalátom s mandarínkami. Prajem vám dobrú chuť.

    Z jedného kuracieho stehna dve (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Dobrý nápad, jak udělat miniaturní plněné kuře. Prudce jedlé foto, nadělala jsi mi chutě, milá Izi! Přeji hezký nedělní večer!
izabella929
@haji (19.4.2020 18:20)

Milá @haji ,pripomínalo mi to plnený kačací krk,ktory je tiež vynikajúci,,,myslela som iba koža z krku kačky,,,inak husaci plnený krk tu aj mám recept...sú to také drobné delikatesy,,,ďakujem ti pekne za milé slová a teším sa,že si písala...nech sa ti darí a daj na seba pozor...
izabella929
@terinka55 (19.4.2020 19:30)

Áno,rada tvorím z takýchto surovín,lebo mnohí kožu vôbec nepoužijú ani pri bežnom pečení,,,a práve som čítala na nete zaujímavý článok o kuracie koži,že to ani nie je také škodlivé,ako sme si mysleli...ďakujem za tvoj komentár...
izabella929
@evusik (19.4.2020 19:59)

Priznám sa ani som nehľadala,či tu je už taký recept...ja rada plním všetko,čo sa naplniť dá..a tiež používam rôzne plnky,,,keď som plnila bravčovú pečeň ,len som čakala ako bude vyzerať v reze...no proste príjemné ma prekvapila,,,si šikovná gazdinka ja o viem ...ďakujem pekne za komentár..
haji
@izabella929 (19.4.2020 20:15)
Děkuji, jsi milá! Recepty od tebe, milá Izi, mě vždy potěší! Plněný kačací krk robila moja babka aj mamka - plnily mletým maskem dovnútra a zbytek mletého šel vedle. Všechno nádherně vonělo, bylo to lepší než samotná pečená kačka, hmm Nejlepší a největší byl krk z domácí krmené kačky. Řetězcové kačky jsou školkové, tam krk nenaplníš, chjo
izabella929
@haji (19.4.2020 23:45)

Milá @haji ,isté že som plnila krk,teda kožu z domácej kačky...teraz tieto atletické kačky predávajú bez krku..keď som bola v lete u priateľky práve pripravovali hus domácu na pečenie,tak som si vyprosila kožu z krku a to som naplnila ...no vieš že bolo to výborné,nebolo veľa,ale taká delikatesa len pre naplnenie duše šťastím...kiež by sa vrátili tie krásne dni..domáci chlieb upečený v murovanej pecí..to tak krásne rozvoniavalo po celom dvore...nemuselo byť mäso každý deň na stole,ale boli sme spokojni a šťastní...krásny deň milá @haji ...
siuuu
To by bolo niečo pre mňa - pretože ja mám radšej plnku ako mäso ... niekedy musím vyskúšať.
izabella929
@siuuu (23.4.2020 14:08)

Ja tiež som viac na plnku ako mäso...inak pripravujem mäso iba v nedeľu,,,tak nás to mamička učila...cez týždeň skôr prívarky,halušky ,pirohy ,ale masko iba v nedeľu,prípadne v sobotu,ale potom je už aj na nedeľu to isté...mám rada plnky len tak zapečené bez mäsa. Ďakujem pekne za komentár..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia