Slanina

Slanina ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Domáci králik na smotane s brusnicami

    Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť a na nej osmažíme aj cibuľu.

  • Recept bez obrázku

    Gazdovský pekáč

    Na pekáč dáme krkovičku, na ňu plátky slaniny a plátky papriky. Podlejeme vodou a do nej rozdrvíme bujón. Prikryjeme alobalom a necháme na rošte asi hodinu, pričom ju pravidelne kontrolujeme a podlievame, aby neprihorela.

  • Recept bez obrázku

    Divá kačica na víne

    Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme, pomúčime, vložíme ju do kastróla ku slanine a opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Srnčie predné mäso

    Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút. Slaninu pokrájame, v hlbokom kastróle ju rozpustíme, pridáme aj polovicu masla a vložíme mäso. Podlejeme vínom, pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Plnený králik

    Šampiňóny s petržlenovou vňaťou podusíme na masle.

  • Recept bez obrázku

    Králik po provensálsky

    Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Bourguignon

    Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom a pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Zeleninový hrniec

    Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Kukuričné klasy zbavíme listov, očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a rozštvrtíme.

  • Recept bez obrázku

    Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom

    Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme niťou.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist