Tento recept mám od svokry a ja som ho troška vylepšil.
Postup
-
1
Kurča umyjeme starostlivo vyutierame.Deň dopredu som si ho rozporcioval a posypal korením zlate kurča a kurča ale bažant a nechal ho v chladničke 24 hod. Plech pokvapkáme olejom alebo naň poukladáme kúsky údenej slaniny. Kyslú kapustu zľahka vyžmýkame alebo nemusíme a rozložíme na plech .Rozporciujeme kurča, každý kúsok osolíme, vrch orascujeme. Jednotlivé kúsky porozkladáme na kapustu tak, aby z nej netrčal ani rezanček.
- 2
Termostat rúry nastavíme na 230 C, súčastnene zapneme vrchný a spodný ohrev. Keď signalizácia ohlási, že vyhrievanie sa skončilo a všetko je pripravené na uspežny začiatok pečenia, na stopkách nastavíme 60 min. interval. Spustíme ich tesne po tom, čo sme mäso s kapustou zvrchu prikryli hlbším plechom a vložili ich do rúry. Po 1 hod. budíček zazvoní. Odstránime vrchný plech, otvoríme fľašu s čiernym pivom a asi polovicu jej obsahu nalejeme na kurča s kapustou. Teplotu stiahneme na 210 C
- 3
Každých 10 min. rúru otvoríme a kurča polejeme výpekom, až kým sa mu kozička nevypečie do červena. Podávame s knedľou, zapíjame pivom, pripadne červeným vínom. Ja som k tomuto receptu urobil varené zemiaky v šupke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu