Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 25. februára 2011
Foto: Marek Velček
Suroviny
600 g |
|
|
|
|
|
0,5 dl |
|
50 g |
|
2 dl |
|
30 g |
|
1 ks |
|
|
|
2 PL |
|
8 ks, (môžu byť aj z konzervy) na ozdobu |
|
100 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
30 g |
|
1/2 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať v chladničke aspoň 24 hodín. Po odležaní medailóniky sprudka opečieme z oboch strán a dáme dorobiť do rúry rozohriatej na 180 °C asi 8 minút.
- 2
Portito omáčka: Šípkový džem orestujeme na masle, podlejeme Portitom rosso, pridáme pomarančovú šťavu, škoricu, silnú divinovú šťavu a pomaly redukujeme do konzistencie omáčky. Nakoniec kvôli chuti a lesku omáčky pridáme maslo. Prepasírujeme cez jemné sitko a omáčka je hotová.
- 3
Gaštanový nákyp: Biele pečivo nakrájame na drobné kocky, jemne ho presušíme v rúre, aby neviazalo veľa tekutiny, pridáme žĺtky, z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme trošku mlieka, nasekané gaštany,orestovanú slaninku s cibuľkou, dochutíme soľou, muškátovým orechom. Hmotu dáme do zapekacích misiek, ktoré vopred vymastíme maslom a posypeme strúhankou. Nákyp pečieme pri 180 °C asi 15-20 minút..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu