Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
Suroviny
3 kg
2 PL
7 dc pohár
Postup
1
Slaninu vytopíme na škvarky,pomelieme ich,osolíme,okoreníme a povegetujeme,pridáme horčicu a nakoniec zomleté lečo/bez šťavy/.Všetko dobre premiešame a touto zmesou naplníme poháre a sterilizujeme 30minút pri 100 stupňoch.
Škvarkovú pomazánku som mala vždy rada, teraz už kvôli Cukrovke nemôžem ale ten tvoj nápad sa mi pozdáva,sterilizovať a máš poruke pre rodinu. Ukladám.
však to ,že vždy je po ruke a poviem vám,že je super,keď pride nečakana návšteva a stačí urobiť len hrianky,alebo toasty a na to pomazanku a k tomu trochu oblohy a všetci si oblížu prsty,verte mi.-)
Máme radi škvarkovú pomazánku, ale ja dávam varené vajíčka, horčicu, uhorku strerilizovanú, čierne korenie, soľ a niekedy aj kečup, len zavariť nemám čo. Kúpila som jeden kilogram škvariek, viac ako polovica išlo do koláčov, ktoré pečiem k huspenine a z ostaného bola pomazánka. Už som chcela dať do Varechy aj tie koláče, len ešte nie sú fotky v počítači.
Diskusia k receptu