Foto: dorisa
Dnes som robila dcére halušky s kyslou kapustou, napadlo ma,že trocha oddelím a urobím mojmu priatelovi halušky s tvarohom. Tieto ja nemusím a on Zobraziť celý popisDnes som robila dcére halušky s kyslou kapustou, napadlo ma,že trocha oddelím a urobím mojmu priatelovi halušky s tvarohom. Tieto ja nemusím a on ich zbožňuje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky postrúhame, priáme soľ, polohrubú múku a vypracujeme cesto. Do veľkého kastróla dáme variť vodu,ktorú osolíme. Cez haluškáreň vhadzujeme do vriacej vody halušky, ktoré po uvarení vyberieme. Opláchneme pod tečucou vodou a dáme ich do misky. Roztopíme maslo, na halušky rozhodíme tvaroh, premiešame a polejem maslom. Dochutíme soľou a na vrch dáme upraženú slaninku(ja som mala len oravskú).
Tiez som robila dva druhy: bryndzove podla @Sracz a s tvarohom a so slaninkou. Bryndzu kupujem u nas v spec. obchode pravu, ovciu zo Zazrivej bez pridavku kravskeho syra. Tvaroh je dobry a zdravy na svaly, kulturisti ho jedia na kilá. Ja som porciu zaniesla aj mojej imobilnej 92-ročnej svokre, ktora lezi na posteli a ona nikdy nevarila za mladi zemiakove halusky. Tak sa snazim ju preorientovat na nase stredoslovenske jedlo. :-)
Tento recept priniesol do rodiny manžel od Zlatomoravecka. S týmto si ho vždy kúpim.