Tieto listy sa môžu jesť aj so zemiakmi, my ich jeme bez prílohy, v rámci delenej stravy.
20 minút
príprava
príprava
45-50  minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
| 10 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks staršie | 
                                                             | 
                                                    
| 1 | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky pretlačený | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| na vymastenie misy | 
                                                             | 
                                                    
| 5-6 | 
                                                             | 
                                                    
| na posypanie strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| nasekana | 
                                                             | 
                                                    
| na pizzu či cestoviny, alebo rajčinový pretlak | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kelové listy umyjeme, a dáme variť na cca 12 minút. Rožky potrháme a namočíme do vody.
- 2
 Mleté mäso zmiešame s vajcom, vymačkanými rožkami, vňaťou. Osolíme, okoreníme.
- 3
 Kelové listy zlejeme, a ochladíme pod tečúcou studenou vodou, necháme okvapkať. Mäso položíme na list, a ten zvinieme tak, že z oboch strán založíme list na mäso, a zrolujeme. Ukladáme do vymasteného pekáča zvinutým koncom dolu tesne vedľa seba.
- 4
 Slaninku si nakrájame na pásiky. Závitky som potrela zvrchu rajčinovou zmesou, posypala nakrájanou slaninkou a strúhaným syrom. Podlejeme vodou a prikryté dáme piecť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu