Foto: sjuz
Tieto listy sa môžu jesť aj so zemiakmi, my ich jeme bez prílohy, v rámci delenej stravy.
20 minút
príprava
príprava
45-50 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
10 ks |
|
500 g |
|
4 ks staršie |
|
1 |
|
2 strúčiky pretlačený |
|
|
|
|
|
na vymastenie misy |
|
5-6 |
|
na posypanie strúhaný |
|
nasekana |
|
na pizzu či cestoviny, alebo rajčinový pretlak |
|
Postup
-
1
Kelové listy umyjeme, a dáme variť na cca 12 minút. Rožky potrháme a namočíme do vody.
- 2
Mleté mäso zmiešame s vajcom, vymačkanými rožkami, vňaťou. Osolíme, okoreníme.
- 3
Kelové listy zlejeme, a ochladíme pod tečúcou studenou vodou, necháme okvapkať. Mäso položíme na list, a ten zvinieme tak, že z oboch strán založíme list na mäso, a zrolujeme. Ukladáme do vymasteného pekáča zvinutým koncom dolu tesne vedľa seba.
- 4
Slaninku si nakrájame na pásiky. Závitky som potrela zvrchu rajčinovou zmesou, posypala nakrájanou slaninkou a strúhaným syrom. Podlejeme vodou a prikryté dáme piecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu