Plnené zapekané kelové listy

sjuz - fotkasjuz, 15. februára 2011
Plnené zapekané kelové listy
Foto: sjuz

Tieto listy sa môžu jesť aj so zemiakmi, my ich jeme bez prílohy, v rámci delenej stravy.

20 minút
príprava
45-50 minút
na 190 °C

Suroviny

10 ks
500 g
4 ks staršie
1
2 strúčiky pretlačený
  na vymastenie misy
5-6
 na posypanie strúhaný
 nasekana
 na pizzu či cestoviny, alebo rajčinový pretlak

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kelové listy umyjeme, a dáme variť na cca 12 minút. Rožky potrháme a namočíme do vody.

  2. 2

    Mleté mäso zmiešame s vajcom, vymačkanými rožkami, vňaťou. Osolíme, okoreníme.

  3. 3

    Kelové listy zlejeme, a ochladíme pod tečúcou studenou vodou, necháme okvapkať. Mäso položíme na list, a ten zvinieme tak, že z oboch strán založíme list na mäso, a zrolujeme. Ukladáme do vymasteného pekáča zvinutým koncom dolu tesne vedľa seba.

  4. 4

    Slaninku si nakrájame na pásiky. Závitky som potrela zvrchu rajčinovou zmesou, posypala nakrájanou slaninkou a strúhaným syrom. Podlejeme vodou a prikryté dáme piecť.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: