Plnené zapekané kelové listy

sjuz - fotkasjuz, 15. februára 2011
Plnené zapekané kelové listy
Foto: sjuz

Tieto listy sa môžu jesť aj so zemiakmi, my ich jeme bez prílohy, v rámci delenej stravy.

20 minút
príprava
45-50 minút
na 190 °C

Suroviny

10 ks
500 g
4 ks staršie
1
2 strúčiky pretlačený
  na vymastenie misy
5-6
 na posypanie strúhaný
 nasekana
 na pizzu či cestoviny, alebo rajčinový pretlak




Postup

  1. 1

    Kelové listy umyjeme, a dáme variť na cca 12 minút. Rožky potrháme a namočíme do vody.

  2. 2

    Mleté mäso zmiešame s vajcom, vymačkanými rožkami, vňaťou. Osolíme, okoreníme.

  3. 3

    Kelové listy zlejeme, a ochladíme pod tečúcou studenou vodou, necháme okvapkať. Mäso položíme na list, a ten zvinieme tak, že z oboch strán založíme list na mäso, a zrolujeme. Ukladáme do vymasteného pekáča zvinutým koncom dolu tesne vedľa seba.

  4. 4

    Slaninku si nakrájame na pásiky. Závitky som potrela zvrchu rajčinovou zmesou, posypala nakrájanou slaninkou a strúhaným syrom. Podlejeme vodou a prikryté dáme piecť.

Diskusia k receptu

babidka
veru , nic k tomu netreba - iba si popriat dobru chut :-)
remcula
Ó to je nádhera!! Jen mi se ty listy vždy pothají, jsem tele na to..
haston
rožky a mäso spolu - pri delenej strave?
sjuz
no ja viem....:)) a presne som čakala, kto sa ozve:)
dorisa
Obzerám recepty s kelových listov.. Krásna porcia, hned by som si dala. krasne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia