Foto: zabiatko66
Určite sa Vám tento receptík bude páčiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso dáme do pácu, ktorý si urobíme s olivového oleja, korenia 7 bylín a soli a s rozltačeným cesnakom. Môžeme pridať aj trošku sójovej omáčky.Necháme postáť 1-2 hod. Medzi tým si umyjeme zemiaky a nakrájame ich aj so šupkou na kolieska, osolíme zemiakovým korením a orascovíme. Zemiaky opečieme na oleji do chrumkava z obidvoch strán. Prerastenú slaninku nakrájame na jemné plátky a opečieme z každej strany. Potom vyberieme mäso s pácu ešte ho môžeme trošku posypať korením 7 bylín a na rozohriatom ohni prudko opečieme z každej strany a dáme ho piecť do rúry vyhriatej na 180 stupnoch ešte 10-20 min. Podľa toho ako chceme mať mäsko upečené.
- 2
Upečené mäsko nakrájame na plátky, servírujeme s opečenými zemiačikmi a slaninkou. Ozdobíme čerstvou bazalkou a timianom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu