Francúzsky králičí bonne femme
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2011
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme. Do výpeku vložíme maslo, nahrubo nasekanú šalotku, šampiňóny, slaninu a opečieme.
- 2
Podlejeme bielym vínom, vrátime mäso a chvíľu redukujeme. Zalejeme pripraveným vývarom. Vložíme ostatné koreniny a dusíme. Keď je mäso mäkké, zahustíme smotanou rozhabarkovanou s múkou.
- 3
Tymian a koreniny pridáme podľa chuti na konci posypeme petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodia „dauphinoise“ – zemiakové plátky povarené vo vriacej smotane a topenom syre, zapečené v rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu