Francúzsky králičí bonne femme

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2011
Francúzsky králičí bonne femme
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
30 g
100 g, prerastená
8 ks
150 g
100 ml
2 PL
100 ml
30 g
50 ml
400 ml
 sušený




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme. Do výpeku vložíme maslo, nahrubo nasekanú šalotku, šampiňóny, slaninu a opečieme.

  2. 2

    Podlejeme bielym vínom, vrátime mäso a chvíľu redukujeme. Zalejeme pripraveným vývarom. Vložíme ostatné koreniny a dusíme. Keď je mäso mäkké, zahustíme smotanou rozhabarkovanou s múkou.

  3. 3

    Tymian a koreniny pridáme podľa chuti na konci posypeme petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodia „dauphinoise“ – zemiakové plátky povarené vo vriacej smotane a topenom syre, zapečené v rúre.

Diskusia k receptu

ajrin
Musi to byt velmi chutne. Co su tie cervene sliziky,aka zelenina?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia