Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
60 minút príprava
Suroviny
1 kg, od mäsiara
1 kg
Postup
1
Slaninu a klobásu zavesiť na mriežku a dať údiť do vačšieho hrnca. Na spodok hrnca sa dajú piliny a pod hrncom sa kúri. Trvá to asi hodinku. Celá ulica voňala. a slninka je makučká. Skúste.
chcela som pridať viac foto a nešlo mi to, ale na požiadanie pošlem mailom. My sme nad tým špekulovali 30 rokov a konečne sme sa dozvedeli, ako sa ten zázrak robí. Mail: veruka1@azet.sk
@verka1 , môžeš rozšíriť informáciu o údení? máme problém identifikovať hrniec?, vidíme len mriežku, a koš , aký môj muž používa na fľaše na víno a nevieme kde sa dávajú vlastne tie piliny. á už vidím mailovú adresu, idem ti napísať.
ja som dala tri fotky z celého udenia a zobralo mi len túto, čo sme to už zavesili. Neviem sem pridať ďalšie foto, tak mi napíš a pošlem. Inak, nie je to žiadny problém. My sme použili hrniec na zaváranie, naspodok sme dali piliny a postavili sme ho na tehly a pod hrniec podkúrili. Hotovo. Tak údime kurence, makrely. Výborné. Len treba potom prispôsobiť čas údenia. A kuratá a ryby treba nasoliť rýchlosoľou aspoň na 24 hodín. Dobrú chuť.
hombrero : keď robíme piliny na údenie, tak mažeme pílu stolovým olejom.
Aroooo : Presne ako píšeš. Hrniec je s dnom a do neho sa dajú tie piliny, cca 3 cm, z tvrdého dreva. A pod hrncom kúriš, ale nie vatrou. Vrch hrnca prikryješ hocičím.
Redakcia: Prosím o pomoc pri pridaní ďalších fotiek. Mne zobralo len jednu. Ďakujem.
:-))) díky za starostlivosť,vážne si jeden z mála, čo sa zaujíma o naše zdravie, ale jasne, že robíme tak, aby sme si neublížili. Vyskúšaj, budeš spokojný.
Aroooo : Presne ako píšeš. Hrniec je s dnom a do neho sa dajú tie piliny, cca 3 cm, z tvrdého dreva. A pod hrncom kúriš, ale nie vatrou. Vrch hrnca prikryješ hocičím.
Redakcia: Prosím o pomoc pri pridaní ďalších fotiek. Mne zobralo len jednu. Ďakujem.