Foto: hviezdickaz
porcie
príprava
na 200-220 °C
Suroviny
10-12 ks, uvarené v šupke |
|
1 ks, ( alebo špekačky ) |
|
3 ks, uvarené natvrdo |
|
1 ks |
|
6 plátkov pokrájaných na kocky |
|
1,5 dl |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Keďže som v poslednej dobe vždy varila pre minimálne 7 ľudí,momentálne mám problém variť pre dvoch dospelých :o) / resp.ten odhad nie je taký,aký by mal u nás byť / Takže,ideme na to : uvaríme si zemiaky v šupke ( osobne ich preferujem uvarené,ako surové,takto sa mi zdajú chutnejšie,ale koľko ľudí,toľko chutí ... ) ,pretlačíme ich cez sitko na zemiaky ( ako na zemiakový šalát ) , osolíme a okoreníme . Použila som zapekaciu misu cca. 30 x 20 cm .
-
2
Na panvici si opražíme klobásku pokrájanú na kolieska,cibuľu a slaninu- nadrobno. Olej som ani nedala,keďže klobáska,ktorú som dala opražiť ako prvú, pustila masti až až.
-
3
Navrstvíme som to všetko na zemiaky ( keď som varila pre viac ľudí,robila som vždy viac vrstiev,tak ako sa patrí ... )
-
4
Pridáme vajíčka uvarené natvrdo ...
-
5
Navrstvíme znovu zemiaky,osolíme,okoreníme.Polejeme mliekom,v ktorom rozhabarkujeme vajíčko,a dáme piecť na 25 minút pri 200-220 stupňoch.
-
6
Podávame s kyslou uhorkou. Dobrú chuť :o)
Diskusia k receptu