Malý kuchársky zázrak

lenka1505 - bez fotkylenka1505, 23. februára 2011

patri k oblubenym receptom rodiny

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1000g  zo stehna
 údená
 koreniny




Postup

  1. 1

    maso nakrajame na kocky a dame do moridla z octu,vody,bobkoveho listu,noveho korenia,cibule a cesnaku

  2. 2

    na druhy den oprazime na kocky pokrajanu slaninku na hrudke masla,pridame na kocky pokrajane maso a opecieme z kazdej strany,pridame nalev aj prisadami,cibulou atd a spolu dusime do makka

  3. 3

    po uduseni masa pridame na hrot noza tymianu a na hrot noza salvie,zamiesame .zahustime slahackovou smotankou,v ktorej sme rozmiesali jednu,opakujem len jednu lyzicku maizeny,kratko povarime a naberame.jedlo je tak znamenite,ze odteraz budete hovadzie pripravovat len takymto sposobom

Diskusia k receptu

sovka62
No áno, toto sme doma mávali dosť často, mama to volala hovädzie na divoko a podávala s knedľami. Naozaj dobré.
jarunka
Moja mama tiez varievala, hlavne bratovi to chutnalo.
hanka111
Nepoznam tento recept - hovadzie mam velmi rada. Urcite vyskusam, len mi tam chyba moridlo :v akom pomere treba pridat vsetky ingrediencie?
evanaaa
Sovka, aj ja občas dávam do moridla ale nechám to tam 2-3 dni, je to ozaj hovädzie nadivo, tým sa to trocha líši od sviečkovej, ale dobré sú oba spôsoby. Do moridla nedávam cesnak, len celú cibuľu, ale aj trochu cukru a nielen nové, ale aj čierne korenie a borievky.
bozulka
Chýba mi tam soľ,alebo slanina a slané maslo stačí?

Prepáčte mi,ale mne osobne vadí keď neviem či diskutujem s 12 ročnou ženou alebo 6O ročnou dôchodkyňou.Táto diskusia už tu bežala viac krát.Pokiaľ sa objaví v profile "užívateľ" prestane ma zaujímať lebo neviem ako reagovať či zhovievavo alebo s úsmevom.Potom radšej nijako.Ďakujem za pochopenie.
bozulka
Ešte som zabudla,nepotrebujmvedieť z ktorého mesta kto je,keď sa hambí za svoje bydlisko,stačila by krajina-Slovensko,USA Austrália a pod.
evanaaa
Bozulka, prikláňam sa aj ja k tomu. Načo robiť z toho také tajomstvo, či hádanku. Niekedy neviem, či je " užívateľ " žena a či muž a tak mi to tajnostkárstvo vadí. Azda sú tu nejakí špehúni, či špióni, ktorých sa treba báť? Aj mňa by zaujímali aspoň základné údaje.
pixelosaurus
tu ide o recepty nie je to "zoznamka" ani blog o chate. Vsetko ostatne okrem receptu a diskusii o nom je irelevantne. Recept urcite vyskusame.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia