Plnená paprika Negatív fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 16. februára 2011
Plnená paprika Negatív (fotorecept)
Foto: stefanm

Pri varení plnenej papriky väčšinou naplníme zelené papriky a podávame s červenou,paradajkovou omáčkou.Napadlo mi to otočiť,naplniť červené papriky a urobiť k tomu "zelenú" omáčku...Asi už blbnem!!!

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
3-4 lyžice
1 ks
podľa potreby
3-4 ks
2 lístky
10 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Takto vyzerá "klasická" plnená paprika v mojom prevedení...

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...a takto som pripravoval "Negatív". Uvarenú ryžu po vychladnutí pridáme k mletému mäsu,pridáme vajíčko,koreniny a premiešame.

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podľa potreby doplníme strúhankou a necháme chvíľku postáť.

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené vyčistené papriky mierne opečieme na oleji...

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...vyberieme a do tuku pridáme rozvarenu brokolicu ochutenú lístkami šalvie.Orestujeme...

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...vložíme opečené papriky a zo zbytku mäsovej zmesi guľky.Zalejeme vodou prípadne vývarom a...

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...prikryté varíme aspoň pol hodiny.

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Papriky a guľky vyberieme,vývar rozmixujeme...

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a zhustíme cibuľovo-cesnakovou zapražkou...

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...ktorú pridáme k omáčke cez sito.

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Omáčku podľa vlastnej chuti dochutíme.Ja som použil pár kvapiek citrónovej šťavy,trochu cukru a doplnil so ju kockami spraženej slaniny.Ako prílohu som pridal dusené zemiaky s cibuľkou a , samozrejme pivo.

    Plnená paprika Negatív (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
myslím, že názov vychádza z toho, že farby sú naopak, väčšinou sa plní zelená paprika a robí sa červená paradajková omáčka...
@bozulka máš pravdu,že autorom som JA.celé to bol môj nápad aby som farby vymenil :)... majorán som pridával do plnky a šalviu k brokolici keď sa varila a potom mixovala.takže sa stretli až u ústach a celkom sa k sebe hodili.ale tej šalvie bol len jeden-dva lístky takže tu išlo o farbu nie o chuť....verím,že sa už máš lepšie a prajem ti pekné dni.
Keď muž varí, tak varí s láskou a pritomaj špekuluje nad tým , ako to pekne naservíruje. Tak je to aj u Teba, milý štefanm, žiadne blbnutie, ale špekulovanie a výsledok je vynikajúci. ., ale nie pre farboslepých.
ďakujem za krásne ukázaný postup, najedla som sa očami
Este som tuto tvoju nerobila. Uz sme raz robili cervenu, tu masitu, plnenu -teda moj muz ju robil, tiez bola velmi dobra. Ale tento negativ je vyborny napad. Je to tu totiz problem kupit taku tenku zelenu papriku, co sa pouziva na Slovensku na plnenie...Bezne v obchode nie je dostat. Byvaju len tie masite- cervena, zelena, zlta, oranzova. To len ked idem nahodou na velky trh, kde predavaju vselijake ine narodnosti, tak tam podobnu tej slovenskej mavaju turecki alebo marocki predavaci...

Pridaj komentár k receptu: