Maďarské zázvorovo-cibuľové bravčové plátky s tarhoňou
Foto: pusta
Ide o menej známy recept tradičnej madarskej kuchyne, ale chuťovo vynikajúce pikantné jedlo. s pomerne jednoduchou prípravou.
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
alebo |
|
600 g |
|
2 ks,veľká |
|
2 cm |
|
5 veľkých strúčikov |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 čajová lyžička |
|
podľa chuti |
|
1-2 čajové lyžičky |
|
50 g |
|
2 čajové lyžičky |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Bravčové plátky posypeme z oboch strán koreniacou zmesou na pečené mäso, mletým koriandrom a necháme stáť. Cibuľu nakrájame na plátky, zázvor a cesnak na drobno, slaninu na kocky.
- 2
Na oleji prudko opečieme plátky mäsa, vyberieme a až teraz osolíme a okoreníme . Do výpeku na panvici pridáme slaninu, cibuľu, zázvor, horčicu a všetko spolu orestujeme, posypeme paprikou, vložíme opečené mäso, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou do mäkka.
- 3
Podávame s dusenou tarhoňou a kyslou uhorkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Myslím, že ak sa niečo v názve receptu uvedie, tak by sa o tom malo napísať viac, než "Podávame s dusenou tarhoňou...". Mňa napríklad na tom recepte (mám na mysli názov) zaujala len tá tarhoňa...! Recept je známy síce bez koriandru (nová maďarská korenina?), ale jeho "vylepšenie" po indicky ho nerobí zaujímavejším, než je jeho, pre znalcov alebo milovníkov maďarskej kuchyne pôvodná verzia. O zázvore nemienim vôbec diskutovať.