Fazuľovica s posúchom fotorecept

pamacka - fotkapamacka, 31. januára 2011
Fazuľovica s posúchom (fotorecept)
Foto: pamacka

Zasa síce ,,nič nové,,no túto polievočku doma milujeme a s posúchom stačí ako hlavné jedlo.

8-10
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
6 strúčikov
200 g
2 ks
100 g
500 g
2 ks
100 ml
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme aspoň na 12h

    Fazuľovica s posúchom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ju osolíme,pridáme majoránku,nakrájané údeniny aj zeleninu a dáme variť.

    Fazuľovica s posúchom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak je fazuľa mäkká tak z cibuľe,slaninky, hladkej múky,mletej papriky spravíme zásmažku a polievku zahustíme

    Fazuľovica s posúchom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prevaríme.

    Fazuľovica s posúchom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A ideme na posúch.Inak kto chce môže do polievky dať aj zemiaky,široké rezance alebo len k nej chleba. Z mlieka kvasníc a trošku cukru spravíme kvások,prilejeme ho k múke,osolíme,pridáme vajcia , olej,podľa potreby mlieko a vymiesime hladké nelepivé cesto,ktoré necháme nakysnúť.

    Fazuľovica s posúchom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové cesto natiahneme na vymastený plech,posypeme rascou/smotanou-kôprom,cibuľou-slaninou/,osolíme a upečieme 200st cca 20-30 min

    Fazuľovica s posúchom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a upečieme.

    Fazuľovica s posúchom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tinca
Tak fazuľovica so zemiakovými plackami, posúchmi to nemá chybu
dorisa
To je dobre, že "nič nového",ja mám najradšej klasické jedlá a tvoja polievočka a aj posuch? jednoducho mňam.
pamacka
som rada že sa recept ľúbi,u nás fazuľa,šošoviva,suchý hrach -ide a k tomu posuchy alebo aj placky/len s nimi je viac prace/.Posúchy robím rôzne aj sladké,no tento racsoví je najpbľúbenejší.
jaku
raswcový posuch paráda..... dakujem za inšpiráciu veru tento týždeň si dáme.....
duschko
Taktiez u nas strukoviny idu. Ci su vo forme polievok, alebo privarkov. Len ten cesnak a majoranku davam az na samy koniec. Mam taky pocit, ze sa lepsie udrzi aroma a aj chut.
duschko
Musim vyskusat s tvojim posuchom. Celkom sa mi paci. Ukladam do MKK