Foto: pamacka
Zasa síce ,,nič nové,,no túto polievočku doma milujeme a s posúchom stačí ako hlavné jedlo.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Fazuľu namočíme aspoň na 12h
-
2
Potom ju osolíme,pridáme majoránku,nakrájané údeniny aj zeleninu a dáme variť.
-
3
Ak je fazuľa mäkká tak z cibuľe,slaninky, hladkej múky,mletej papriky spravíme zásmažku a polievku zahustíme
-
4
Prevaríme.
-
5
A ideme na posúch.Inak kto chce môže do polievky dať aj zemiaky,široké rezance alebo len k nej chleba. Z mlieka kvasníc a trošku cukru spravíme kvások,prilejeme ho k múke,osolíme,pridáme vajcia , olej,podľa potreby mlieko a vymiesime hladké nelepivé cesto,ktoré necháme nakysnúť.
-
6
Hotové cesto natiahneme na vymastený plech,posypeme rascou/smotanou-kôprom,cibuľou-slaninou/,osolíme a upečieme 200st cca 20-30 min
-
7
a upečieme.
Diskusia k receptu