Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé fotorecept
Foto: alexdidi
Zaujímavý a efektný recept, ktorý je trochu náročnejší na prípravu, ale výsledok stojí za to.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
700 g |
|
2 PL |
|
200 g, prerastaná |
|
,rasca |
|
|
|
PLNKA: | |
4 ks, z predošlého dňa |
|
200 ml |
|
250 g |
|
1 ks, malá |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
,mletá rasca,čierne korenie |
|
2 čl |
|
/petržlen.vňať |
|
OMÁČKA: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
250 ml |
|
3 čl |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V mäse urobíme hlboké zárezy, ale neprerežeme úplne. Osolíme, okoreníme, posypeme drvenou rascou.
-
2
Na plnku zalejeme pokrájané rohlíky vývarom, vktorom sme rozšľahali žĺtky a necháme napučať. V panvici rozpálime olej, maslo a opečieme do sklovita pokrájanú cibuľku, pridáme aj pretlačený cesnak. Šampiňóny očistíme papierovým obrúskom, pokrájame na plátky a pridáme k opraženej cibulke a cesnaku. Krátko opečieme.
-
3
Rohlíky vyžmýkame, spojíme so šampiňónmi, osolíme, okoreníme, primiešame mletú červenú papriku a posekanú bazalku alebo petržlen. vňať. Na záver zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
-
4
Zárezy v mäse naplníme pripravenou plnkou a previažeme kuchynskou niťou. Zvyšnú plnku použijeme na suflé.
-
5
Naplnené mäso položíme na alobal a pokladieme kúskami masla.
-
6
Obložíme plátkami slaninky.
-
7
Zabalíme pevne do alobalu a uložíme do zapekacej misky alebo pekáčika. Podlejeme vodou a pečieme pri 200st.C 45 minút.
-
8
Potom alobal otvoríme a dopečieme 25 minút. Vtedy vložíme upiecť do rúry aj suflé, ktoré sme si pripravili takto : misky na suflé sme vymazali maslom a vysypali strúhankou. Naplníme ich zvyšnou pĺnkou a posypeme parmezánom. Upečené suflé.....
-
9
....a upečené mäso.
-
10
Mäso necháme v alobale chvíľku odpočinúť a potom režeme ostrým nožom( ideálny je elektrický) na plátky. Výpek zlejeme a použijeme na omáčku.
-
11
Na omáčku si z masla, oleja a múky urobíme zásmažku, pridáme ostatné ingrediencie, zalejeme výpekom i vývarom a chvíľu povaríme.
-
12
Omáčku potom precedíme.
-
13
Servírovanie: na tanier uložíme suflé, ryžu, mäsové hrebienky a podlejeme omáčkou.
Diskusia k receptu