Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 9. februára 2011
Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept)
Foto: alexdidi

Zaujímavý a efektný recept, ktorý je trochu náročnejší na prípravu, ale výsledok stojí za to.

4
porcie
40 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
2 PL
200 g, prerastaná
 ,rasca
PLNKA:
4 ks, z predošlého dňa
200 ml
250 g
1 ks, malá
2 strúčiky
1 PL
1 PL
3 ks
 ,mletá rasca,čierne korenie
2 čl
 /petržlen.vňať
OMÁČKA:
1 PL
1 PL
250 ml
3 čl
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    V mäse urobíme hlboké zárezy, ale neprerežeme úplne. Osolíme, okoreníme, posypeme drvenou rascou.

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plnku zalejeme pokrájané rohlíky vývarom, vktorom sme rozšľahali žĺtky a necháme napučať. V panvici rozpálime olej, maslo a opečieme do sklovita pokrájanú cibuľku, pridáme aj pretlačený cesnak. Šampiňóny očistíme papierovým obrúskom, pokrájame na plátky a pridáme k opraženej cibulke a cesnaku. Krátko opečieme.

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rohlíky vyžmýkame, spojíme so šampiňónmi, osolíme, okoreníme, primiešame mletú červenú papriku a posekanú bazalku alebo petržlen. vňať. Na záver zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zárezy v mäse naplníme pripravenou plnkou a previažeme kuchynskou niťou. Zvyšnú plnku použijeme na suflé.

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplnené mäso položíme na alobal a pokladieme kúskami masla.

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obložíme plátkami slaninky.

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zabalíme pevne do alobalu a uložíme do zapekacej misky alebo pekáčika. Podlejeme vodou a pečieme pri 200st.C 45 minút.

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom alobal otvoríme a dopečieme 25 minút. Vtedy vložíme upiecť do rúry aj suflé, ktoré sme si pripravili takto : misky na suflé sme vymazali maslom a vysypali strúhankou. Naplníme ich zvyšnou pĺnkou a posypeme parmezánom. Upečené suflé.....

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ....a upečené mäso.

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Mäso necháme v alobale chvíľku odpočinúť a potom režeme ostrým nožom( ideálny je elektrický) na plátky. Výpek zlejeme a použijeme na omáčku.

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na omáčku si z masla, oleja a múky urobíme zásmažku, pridáme ostatné ingrediencie, zalejeme výpekom i vývarom a chvíľu povaríme.

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Omáčku potom precedíme.

    Lahodný morčací hrebeň so šampiňónovou plnkou a suflé (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Servírovanie: na tanier uložíme suflé, ryžu, mäsové hrebienky a podlejeme omáčkou.

Diskusia k receptu

tonicka53
super recept, krásne nafotený, chválim ťa a ukladám do mojej KK.
cica2
perfektný výsledok!!! Krásne a určite aj velmi chutné:)
merihe
vypadá to veľmi pekne a určite to aj tak chutí,takže určite vyskúšam.
danielas
šikuľka,chválim,urobím,díky za krásne spracovaný rp.
mamenka
@alexdidi , ďakujem za perfektný recept. Robila som túto nedeľu - úspech v celej rodine. Úžasná pochúťka. Odporúčam vyskúšať a zaradiť medzi časté obedy. :-)))