Domáca pizza

feroad - bez fotkyferoad, 19. februára 2011
Domáca pizza
Foto: feroad

Je tu už veľa všelijakých receptov na pizzu, tak aj ja posielam ten svoj

8
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
1
100 ml
1/2 kocky
200 ml
na kvások

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, mlieka, droždia, trochy cukru, soli, vajca a oleja vypracujeme cesto, ktoré nenechávame kysnúť.Rozdelíme ho na dve časti a vyvalkáme na rozmer plechu.

  2. 2

    Cesto potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oreganom, poukladáme paradajky a ostatné suroviny okrem syra a dáme piecť. 200 C cca 15 min. Pizzu vyberieme a ešte horúcu posypeme najemno postrúhaným syrom.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
pizza je úžasný výmysel pretože každý kto si ji vie upiecť doma si ju upečie podľa svojej chuti.... a aj keď ja robím pizzu ináč (každý má svoje odskúšané cesto) verím, že tá tvoja je presne podľa tvojej chuti a chutí tebe aj tvojej rodine a o to predsa ide :-)
už je asi to asi tretia receptura a rozdielna príprava cesta,najmä v kysnutí a prevzdušňovaní cesta,je to skusenosť alebo prevzatie receptu
akurat som urobila tu pizzu je fakt super, teda to cesto :) akurat, ze som musela pridat este trosku múky, pretoze to bolo dost riedke, mozno tak 50g, nemas tam chybu?
prave peciem, skusila som tvoje cesto a teda urcite tam treba dat viac muky, ja som pridala, inak by to bolo strasne riedke ...
môže byť dobrá, ale mne to cesto príde ako na klasický kysnutý koláč. Myslí, že Taliani do cesta určite nedávajú vajce ani mlieko. To cesto na pizzu je chudobnejšie, má to byť také viac chlebové.

Pridaj komentár k receptu: