Východniarske džadky fotorecept

renate - fotkarenate, 22. februára 2011
Východniarske džadky (fotorecept)
Foto: renate

toto jednoduché jedlo mi robievala moja babka....a potom som ho robila dcérke, keď bola malá a veľmi jej chutilo. Dnes som ho oprášila a vyskúšala opäť. A chutnalo celej rodinke!!!!

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
 štipka
 nakrájaná nadrobno
 nasekaná nadrobno
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    načistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody. Čakáme, kým sa trošku rozvaria. Potom ich zlejeme tak, aby sme pri dne ponechali trochu vody a rozmixujeme na kašu.

    Východniarske džadky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do rozmixovanej kaše postupne pridávame po trošku hladkú múku tak, aby vznikla hustejšia hmota, ktorá sa odlepuje od dna. Povaríme chvíľku pri stálom miešaní a necháme chvíľku postáť....

    Východniarske džadky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    nakrájanú cibuľku spolu so slaninkou usmažíme do zlatista...:-)

    Východniarske džadky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roztopíme maslo, aby sa nám hmota nelepila na ruky a tvarujeme guličky. Hotové ozdobíme slaninkou a cibuľkou, k tomu pohár mlieka. Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
mňam, hneď by som si ich dala,... aj nám to robievala babička, keď sme chodili ku nej na prázdniny, ale nerobila guľky, ale naservírovala nám to na tanier ako kašu,také kôpky, posypala opraženou cibuľkou, oškvarkami a k tomu kyslé mlieko,... teraz to jedávam, keď idem k sestre do Popradu, ona robí takéto džatky.
volakedy sme ako deti toto papanicko volali "predvyplatove":))ale chutilo lepsie ako maso :)
To je jedlo ktorému nepoviem nie.....ja to jem s kefírom.....:-)))
Pekne nafotené a spracované....:-)))