Burgundské hovädzie
Mária Jergušová
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
1/2 fľaše, burgundské |
|
1,5 kg, jemné |
|
200 g, údené |
|
400 g |
|
400 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 vetvička |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1-2 kocky |
|
Postup
-
1
Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso, na kocky nakrájanú slaninu, mrkvu, cibuľu a cesnak. Keď je mäso dozlatista opečené, poprášime ho múkou a premiešame.
- 2
Celú zmes polejeme vínom, osolíme a pridáme čierne korenie a bobkový list. Necháme dusiť 2,5 hodiny. Na záver pridáme kocky bujónu. Ako prílohu podávame cestoviny, ryžu alebo varené zemiaky.
- 3
Náš tip: Počas varenia môžeme do tohto tradičného francúzskeho jedla pridať rôzne druhy čerstvých byliniek, napríklad rozmarín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu