Burgundské hovädzie

Mária Jergušová
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011
Burgundské hovädzie
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1/2 fľaše, burgundské
1,5 kg, jemné
200 g, údené
400 g
400 g
2 strúčiky
1 ks
1 vetvička
4 PL
1-2 kocky




Postup

  1. 1

    Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso, na kocky nakrájanú slaninu, mrkvu, cibuľu a cesnak. Keď je mäso dozlatista opečené, poprášime ho múkou a premiešame.

  2. 2

    Celú zmes polejeme vínom, osolíme a pridáme čierne korenie a bobkový list. Necháme dusiť 2,5 hodiny. Na záver pridáme kocky bujónu. Ako prílohu podávame cestoviny, ryžu alebo varené zemiaky.

  3. 3

    Náš tip: Počas varenia môžeme do tohto tradičného francúzskeho jedla pridať rôzne druhy čerstvých byliniek, napríklad rozmarín.

Diskusia k receptu

marianne69
...veru ano,presne podla takehoto postupu varim aj ja....je to mnamka....
jerica
vynikajúci recept,krásne foto a postup s popisom :-)
bendix
vyzerá to dobre len akosi nerozumiem prečo "na záver 2 kocky bujónu" ? Keď už bujón tak by mal dobre prevrieť, myslím že ten vitamíny nestratí, ale bohužiaľ ani éčka.
jkarol
Skutocne ma tento recept ktory vyzera vcelku jednoducho zaujal...vyzera to vyborne , takze ho vyskusam...dakujeeeem za tip
disko
Za hovadzi bujon som dal len tri hviezdicky, ja osobne miesto bujona pouzivam vlasnty vyvar zamrazeny v kockach. Je to bez eciek a daleko chutnejsie. Inak recept parada :)
mariamka
povodne som chcela kacku, ale vsetky kacky vypredane :) tak padla alternativa toto burgundske, dala som aj par sus. hub a sliviek pre vyvazenost, dobrota

1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia