Balotínka z prepeličky na hráškovom pyré
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 25. februára 2011

Foto: Marek Velček
Suroviny
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 300 g, mrazený |
|
| podľa chuti do hráškového pyré |
|
| 50 g |
|
| 0,5 dl |
|
| na ozdobu, na pare |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
| Kurací fáš: | |
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Prepeličku vykostíme tak, aby zostala spodná stehenná kosť, osolíme, okoreníme, pretrieme kuracím fášom kvôli spojivu (všetky ingrediencie na fáš rozmixujeme, až vznikne kaša), pre mozaiku môžeme použiť čerstvý špenátový list.
- 2
Pridáme čerstvý tymian, zabalíme v tvare valčeka do fólie a ešte do alobalu, pretože ho budeme piecť pri teplote 160 °C 12-16 minút.
- 3
Hráškové pyré: slaninku nakrájame na jemné rezance, prudko orestujeme, pridáme zelený hrášok, podlejeme smotanou, pridáme tymian a mätu a pomaly redukujeme smotanu. Hrášok rozmixujeme, prepasírujeme cez jemné sitko a pyré je hotové.
- 4
Náš tip: Podávame s nasledovnou omáčkou: Zredukujeme základnú divinovú šťavu, podlejeme vínom sherry, dohustíme studeným maslom, prehrejeme a precedíme cez jemné sitko.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu