Balotínka z prepeličky na hráškovom pyré

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 25. februára 2011
Balotínka z prepeličky na hráškovom pyré
Foto: Marek Velček

Suroviny

2 ks
300 g, mrazený
 podľa chuti do hráškového pyré
50 g
0,5 dl
 na ozdobu, na pare
 podľa chuti
Kurací fáš:
100 g
1 ks
1 ČL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prepeličku vykostíme tak, aby zostala spodná stehenná kosť, osolíme, okoreníme, pretrieme kuracím fášom kvôli spojivu (všetky ingrediencie na fáš rozmixujeme, až vznikne kaša), pre mozaiku môžeme použiť čerstvý špenátový list.

  2. 2

    Pridáme čerstvý tymian, zabalíme v tvare valčeka do fólie a ešte do alobalu, pretože ho budeme piecť pri teplote 160 °C 12-16 minút.

  3. 3

    Hráškové pyré: slaninku nakrájame na jemné rezance, prudko orestujeme, pridáme zelený hrášok, podlejeme smotanou, pridáme tymian a mätu a pomaly redukujeme smotanu. Hrášok rozmixujeme, prepasírujeme cez jemné sitko a pyré je hotové.

  4. 4

    Náš tip: Podávame s nasledovnou omáčkou: Zredukujeme základnú divinovú šťavu, podlejeme vínom sherry, dohustíme studeným maslom, prehrejeme a precedíme cez jemné sitko.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: