Kurča na cesnaku
šéfkuchár spoločnosti Metro, 4. februára 2011
Foto: Petr Stádník
príprava
na 4 °C
Suroviny
1 celé alebo 1 kg stehien |
|
120 g |
|
120 g |
|
25 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
80 g |
|
čerstvý |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme do zlata na slanine. Potom preložíme do nádoby na pečenie. Na tej istej panvici na troške oleja opečieme osolené kuracie mäso do zlata zo všetkých strán a preložíme do pekáča k cibuľke. Výpek v panvici zastrekneme vodou alebo vývarom, obvaríme a podleje kurča.
- 2
Kurča pečieme v rúre do mäkka pri teplote 150°C asi 25 minút. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na drobné kocky a opražíme na troške oleja do zlata a dopečieme v rúre asi 8 minút.
- 3
Upečenú zeleninu ochutíme maslom, soľou a premiešame so špenátom a ihneď podávame s upečeným kurčaťom. Do šťavy z kurčaťa až teraz pridáme prelisovaný cesnak, tymian a nasekanú petržlenovú vňať. Zahustíme troškou studeného masla a podávame ku kurčaťu.
- 4
Náš tip: Cesnak je najzdravšia zelenina. Neporušený nemá žiadnu arómu, až keď ho rozdrvíme alebo nasekáme, tak v ňom obsiahnuté sírové zlúčeniny na vzduchu oxidujú a vzniká charakteristický cesnakový pach. Skladujeme v chlade v prúdiacom vzduchu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu