Hovädzie na smotane s brusnicami
šéfkuchár spoločnosti Metro, 4. februára 2011

Foto: Luca Bisconti
Suroviny
720 g, (zadné, roštenka) |
|
80 g |
|
100 ml |
|
120 g |
|
120 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
120 ml |
|
120 ml |
|
40 g |
|
40 g |
|
|
|
|
|
a pomaranč |
|
|
Postup
-
1
Mäso prešpikujeme slaninou a spevníme špagátom. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji a slanine do zlata. Pridáme cukor, soľ, koreniny, horčicu, vinný ocot a necháme čiastočne odpariť.
- 2
Zalejeme vývarom a pridáme malé množstvo brusníc. Prevaríme, dochutíme na nalejeme na mäso, ktoré sme vopred zo všetkých strán opiekli. Ponoríme ho úplne pod omáčku a pečieme vo vyhriatej rúre do mäkka.
- 3
Potom mäso vyberieme a necháme čiastočne vychladnúť. Zeleninu rozmixujeme, upravíme konzistenciu omáčky tak, že ju zredukujeme na minimum spolu s citrónom a pomarančom a zjemníme vyšľahanou smotanou a maslom. Podávame s akoukoľvek knedľou.
- 4
Náš tip: Mäso môžeme pripravovať akýmkoľvek spôsobom: pečením, dusením, pomalou prípravou v rúre na 120 °C asi 8 hodín alebo spôsobom sous vide.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu