škorica

škorica ako ingrediencia v receptoch:

  • Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous vide na 25 hodín pri 72 °C. Uvarené mäso vyberieme, natrieme ho zmesou oleja, cesnaku, rozmarínu a dáme krátko zapiecť.

  • Ovocný nápoj s koreninami

    Ovocný nápoj s koreninami

    Ak niečo patrí k jeseni, tak je to určite voňavý hrejivý nápoj z ovocia a korenín. Použila som jabĺčka, pomaranče a zázvor. Zázvor tam cítiť iba mierne, ak chcete, pridajte ho viac na...

  • Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej rúry, v ktorej máme nahriate drevo so slamou a údime pri 120 °C asi 15 minút. Hotové necháme vychladiť a...

  • Jablká s penou a cider granitou

    Jablká s penou a cider granitou

    Jablková pena: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy, dáme do kastróla s pridaním všetkých surovín a varíme domäkka. Pred rozmixovaním vyberieme škoricu, badián a klinček, precedíme, prípadne ešte trocha zvaríme...

  • Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom

    Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom

    Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú pod ťarchou ovocia. Stojí za experimentovanie nielen v sladkej, ale aj v mäsovej kuchyni, s nevšednými kombináciami a nápadmi....

  • Hruškovo-orechová štrúdľa v pudingovom kréme

    Hruškovo-orechová štrúdľa v pudingovom kréme

    Cesto: Zmiešame všetky ingrediencie a vytvoríme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme odstáť pol hodiny, potom natiahneme na pomúčený obrus a plníme plnkou.

  • Králičie ragú

    Králičie ragú

    Na oleji trochu opečieme osolené králičie diely. Vyberieme. Do tej istej panvice, na tom istom oleji speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak, a po chvíľke aj rascu, zázvor a škoricu (v ľubovoľnej kombinácii)....

  • Jablkový linzer s makom a orechovou krustou

    Jablkový linzer s makom a orechovou krustou

    Už viackrát som uvádzala, že máme radi ovocné a jednoduché koláče. Teším sa, ak môžem spracovať zvyšné bielky, už staršie jabĺčka, mak aj oriešky, ktoré sa mi zvýšili z predchádzajúcich receptov a zaberajú mi...

  • Broskyňovo-slivkový koláč

    Broskyňovo-slivkový koláč

    Kombinácia broskýň a sliviek je perfektná - chute najlepšie vyniknú, keď budete koláčik podávať teplý. Výborný je aj keď vychladne, ale za tepla má osobité čaro. Cesto je krehké, ak by vám to prekážalo,...

  • Kakaový závin (bezlepkový)

    Kakaový závin (bezlepkový)

    Zmiešame teplé mlieko, droždie, vajce, cukor a roztopené maslo.

  • Perníkové kocky (fotorecept)

    Perníkové kocky (fotorecept)

    Voňavé, ľahučké kocky s príchuťou perníka, vhodné ku kávičke :-)

  • Marhuľový kobler s marhuľovou zmrzlinou

    Marhuľový kobler s marhuľovou zmrzlinou

    Kobler je jednoduchý pečený dezert populárny vo Veľkej Británii a Spojených štátoch, ktoré sa skladá z ovocia naloženého do veľkej formy a pokryté chrumkavým cestom. My sme pripravili túto rýchlu sezónnu lahôdku s marhuľami a s...

  • Lazane à la slivkové gule

    Lazane à la slivkové gule

    Leto je žatvou záhrad a lesov. Obdobím prázdnin u prababičky, čo vnúčikom vyvára poklady svojej kuchyne. Sú poctivým a chutným základom, z ktorého sa môžu zrodiť nové, moderné nápady. Aj bez mäsa.

  • Jednoduché jablkové guľky

    Jednoduché jablkové guľky

    Jednoduché jablkové guľky so škoricou, s rýchlou domácou zmrzlinkou dozdobené lístkami mäty.

  • Coco-ovsená kaša s banánom a chia semienkami

    Coco-ovsená kaša s banánom a chia semienkami

    Do hrnca si nalejeme mlieko do ktorého pridáme med, kokosovú múčku a škoricu. Keď začne mlieko vrieť pridáme ovsené vločky a ľanové semienka.

  • Nízkokalorické palacinky/lievance bez múky a lepku, plné proteínu (videorecept)

    Nízkokalorické palacinky/lievance bez múky a lepku, plné proteínu (videorecept)

    Bez múky, nízkosacharidové, nadýchané palacinky, ktoré chutia fenomenálne (60 cal, 7, 5 g proteínu a 1, 2 g cukru) Vyskúšaj !!!!

  • Vyprážaná vianočka s mätovým dipom

    Vyprážaná vianočka s mätovým dipom

    Vianočku nakrájame na tenšie plátky s hrúbkou asi pol centimetra. Medzi dva plátky vianočky poukladáme nadrobno nakrájanú čokoládu. Do nádoby rozbijeme vajcia, pridáme mlieko, cukor, škoricu a dôkladne rozšľaháme.

  • Karibský papájový šalát (fotorecept)

    Karibský papájový šalát (fotorecept)

    Pred par dnami tu bol pridany pekny recept https://varecha. pravda. sk/recepty/salat-z-papaje-fotorecept/67739-recept. html Najpr som myslel, ze budem mudrovat, ako ho ja robim, ale ked tu moze byt 100 podobnych receptov na pagace, mozu tu byt az...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist