Saag s jahňacím mäsom a kokosovým mliekom
Akshay Kumar Dixit
lektor Školy varenia pre gurmánov a majiteľ indickej reštaurácie Ashoka v Bratislave, 21. júna 2021
lektor Školy varenia pre gurmánov a majiteľ indickej reštaurácie Ashoka v Bratislave, 21. júna 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 500 g |
|
| 4 PL |
|
| 2 ks |
|
| 6 ks |
|
| 2 ks |
|
| 200 ml |
|
|
|
|
| 4 ks |
|
| 1 PL |
|
| 3 ks |
|
| 6–8 strúčikov |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL (v prášku) |
|
|
|
|
|
|
|
| 3 šálky |
|
Postup
-
1
Špenát sparíme v osolenej vriacej vode asi na minútu. Scedíme, necháme vychladnúť a zmiešame so zeleným čili.
- 2
Na dne nádoby rozpálime olej, pridáme bobkové listy, zelený a čierny kardamóm, škoricu, klinčeky a rascu. Keď rasca začne meniť farbu, pridáme nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme nasekaný cesnak a ďalej restujeme ďalšiu minútu. Pridáme zázvorovú a cesnakovú pastu, čili a jahňacie mäso. Orestujeme a stále miešame. Pridáme tri šálky vody. Osolíme a varíme, kým jahňacie mäso nie je úplne mäkké.
- 3
Na záver pridáme sparený špenát a kokosové mlieko.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu