Saag s jahňacím mäsom a kokosovým mliekom
Akshay Kumar Dixit
lektor Školy varenia pre gurmánov a majiteľ indickej reštaurácie Ashoka v Bratislave, 21. júna 2021
lektor Školy varenia pre gurmánov a majiteľ indickej reštaurácie Ashoka v Bratislave, 21. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
500 g |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
6 ks |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
|
|
4 ks |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
6–8 strúčikov |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL (v prášku) |
|
|
|
|
|
3 šálky |
|
Postup
-
1
Špenát sparíme v osolenej vriacej vode asi na minútu. Scedíme, necháme vychladnúť a zmiešame so zeleným čili.
- 2
Na dne nádoby rozpálime olej, pridáme bobkové listy, zelený a čierny kardamóm, škoricu, klinčeky a rascu. Keď rasca začne meniť farbu, pridáme nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme nasekaný cesnak a ďalej restujeme ďalšiu minútu. Pridáme zázvorovú a cesnakovú pastu, čili a jahňacie mäso. Orestujeme a stále miešame. Pridáme tri šálky vody. Osolíme a varíme, kým jahňacie mäso nie je úplne mäkké.
- 3
Na záver pridáme sparený špenát a kokosové mlieko.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu