Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Saag s jahňacím mäsom a kokosovým mliekom

Akshay Kumar Dixit
lektor Školy varenia pre gurmánov a majiteľ indickej reštaurácie Ashoka v Bratislave, 21. júna 2021
Saag s jahňacím mäsom a kokosovým mliekom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
500 g
4 PL
2 ks
6 ks
2 ks
200 ml
4 ks
1 PL
3 ks
6–8 strúčikov
1 PL
1 PL
1 ČL (v prášku)
3 šálky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenát sparíme v osolenej vriacej vode asi na minútu. Scedíme, necháme vychladnúť a zmiešame so zeleným čili.

  2. 2

    Na dne nádoby rozpálime olej, pridáme bobkové listy, zelený a čierny kardamóm, škoricu, klinčeky a rascu. Keď rasca začne meniť farbu, pridáme nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme nasekaný cesnak a ďalej restujeme ďalšiu minútu. Pridáme zázvorovú a cesnakovú pastu, čili a jahňacie mäso. Orestujeme a stále miešame. Pridáme tri šálky vody. Osolíme a varíme, kým jahňacie mäso nie je úplne mäkké.

  3. 3

    Na záver pridáme sparený špenát a kokosové mlieko.

Diskusia k receptu