Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie biryani

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 1. apríla 2022
Kuracie biryani
Foto: Shutterstock.com
4
porcie

Suroviny

4 ks
250 g
100 g
2 ks
1 PL
1 ČL nastrúhaný
6 zrniek
3 tyčinky
150 g
2 ks
6 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mäsa odstránime kožu a nakrájame ho na kúsky. Marinujeme v bielom jogurte s korením garam masala 6 hodín.

  2. 2

    Vo veľkej panvici opečieme na oleji 1 cibuľu pokrájanú na kolieska, pridáme nastrúhaný zázvor a 3 prelisované strúčiky cesnaku, kardamóm, 2 tyčinky škorice, trochu soli a zľahka opečieme. Pridáme kuracie mäso s jogurtovou zmesou a ešte krátko opečieme. Ďalej varíme na miernom ohni, kým sa všetko nezačne sfarbovať do stredne hnedej farby.

  3. 3

    Ryžu umyjeme. Vo veľkom hrnci roztopíme maslo, nadrobno nakrájame 1 cibuľu, zľahka opražíme zvyšný prelisovaný cesnak (3 strúčiky), tyčinku škorice a soľ, pridáme umytú ryžu. Všetko dobre premiešame a restujeme 5 minút. Potom prilejeme vriacu vodu a necháme zovrieť. Pridáme kúsky mäsa a zelené čili papričky a varíme prikryté na miernom ohni, kým nie je ryža mäkká.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha