Kuracie biryani
piatková príloha denníka Pravda, 1. apríla 2022

Foto: Shutterstock.com
porcie
Postup
-
1
Z mäsa odstránime kožu a nakrájame ho na kúsky. Marinujeme v bielom jogurte s korením garam masala 6 hodín.
- 2
Vo veľkej panvici opečieme na oleji 1 cibuľu pokrájanú na kolieska, pridáme nastrúhaný zázvor a 3 prelisované strúčiky cesnaku, kardamóm, 2 tyčinky škorice, trochu soli a zľahka opečieme. Pridáme kuracie mäso s jogurtovou zmesou a ešte krátko opečieme. Ďalej varíme na miernom ohni, kým sa všetko nezačne sfarbovať do stredne hnedej farby.
- 3
Ryžu umyjeme. Vo veľkom hrnci roztopíme maslo, nadrobno nakrájame 1 cibuľu, zľahka opražíme zvyšný prelisovaný cesnak (3 strúčiky), tyčinku škorice a soľ, pridáme umytú ryžu. Všetko dobre premiešame a restujeme 5 minút. Potom prilejeme vriacu vodu a necháme zovrieť. Pridáme kúsky mäsa a zelené čili papričky a varíme prikryté na miernom ohni, kým nie je ryža mäkká.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu