Škoricové a kakaové osie hniezda
Foto: bakingtherapy
90 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1 ks |
|
5 a 1/2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1/4 bal. |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
80 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
250 g |
|
1 ks |
|
25 g |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Do teplého mlieka pridáme kryštálový cukor a droždie. Necháme odstáť 15 minút.
- 2
Múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ spolu zmiešame, pridáme olej a teplé mlieko s cukrom a droždím. Necháme kysnúť asi 30 minút.
- 3
Zmäknuté maslo rozdelíme na dve časti, do každej pridáme 40 g kryštáloveho cukru, do jednej dáme kakao a do druhej škoricu.
- 4
Cesto si rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a natrieme plnky. Zarolujeme, pokrájame a necháme ešte chvíľku pokysnúť na plechu. Pečieme na papieri na pečenie, ktorý môžeme pokvapkať smotanou na šľahanie. Pečieme na 180 °C cca 20-25 minút.
- 5
Do mascarpone vmiešame roztopené maslo a vanilkový cukor. Polevu natrieme hneď po vytiahnutí z rúry. Dobrú chuť. :)
Tiež osie hniezda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu