Kuracia korma
šéfkuchár reštaurácie Riverbank, 6. apríla 2021
Foto: Archív Jarda Žídeka
Suroviny
1 ks celé (z voľného výbehu) |
|
2 PL hustý |
|
1 ks |
|
2 PL (alebo maslo ghee) |
|
1–1 1/2 ČL |
|
1 tyčinka |
|
2 ks |
|
6 strúčikov |
|
kúsok |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 hrnček (lúpané) |
|
1 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kura naporciujeme (kožu necháme), nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Mäso nasolíme, nastrúhame trošku citrónovej kôry, pridáme šťavu z pol citróna, drvenú rascu a smotanový jogurt. Premiešame a necháme odležať, ideálne aspoň 6 hodín.
- 2
Do kastróla so širokým dnom dáme olej alebo maslo ghee, necháme rozpáliť. Pridáme horčicové semienka a počkáme, kým začnú praskať. Vtedy stiahneme oheň a pridáme celú škoricu, drvenú rímsku rascu, korenie garam masala, kurkumu, mletý koriander a premiešame. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme.
- 3
V mixéri zmixujeme cesnak, zázvor, čili papričku, podlejeme trochou vody. Túto zmes pridáme k cibuli. Do tohto základu dáme kúsky kuraťa a opečieme zo všetkých strán.
- 4
V mixéri rozmixujeme kešu orechy s makom a so strúhaným kokosom, opäť podliate trochou vody. Zmes pridáme ku kuraťu. Pridáme ešte trochu jogurtu, kokosové mlieko, osolíme a okoreníme. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme do mäkka 40–60 minút, občas premiešame. Keby sa omáčka vyvarila, stačí priliať trochu vody alebo kokosového mlieka.
- 5
K tomuto jedlu je vhodná ako príloha neochutená jazmínová ryža. Na tanieri jedlo dekorujeme kúskami čili papričky a čerstvými lístkami koriandra.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu