Kačacie prsia
Kačacie prsia

Glazovaná kačica s jazmínovou ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 9. marca 2023. Komerčný recept.
Glazovaná kačica s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos

Lahodné kačacie prsia s chrumkavou kôrkou glazované sladkou pikantnou omáčkou, podávané s voňavou jazmínovou ryžou.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
4 PL
2 PL
1 ks
2 strúčiky
4 ks
1 PL (čínske)
1 ČL
2 ks




Postup

  1. 1

    Predhrejte rúru na 180 °C a kým pripravujete kačacie prsia, uvarte jazmínovú ryžu podľa návodu na obale.

  2. 2

    Všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte – brusnicovú omáčku, sójovú omáčku, škoricu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ, korenie a 1 ČL olivového oleja a odstavte.

  3. 3

    Celú kožu kačacích pŕs narežte do kríža a dochuťte soľou a čiernym korením.

  4. 4

    Na panvici rozohrejte rastlinný olej. Kačacie prsia pridajte na panvicu, kožou dole a smažte 5-8 minút. Potom otočte a smažte približne dve minúty.

  5. 5

    Tuk z panvice si ešte nechajte a medzitým pridajte kačacie prsia do zapekacej misy a potrite ich marinádou tak, aby vám ešte ostal kúsok marinády na dozdobenie.

  6. 6

    Pečte približne 15 minút. Po dopečení misu zakryte alobalom a nechajte odpočívať.

  7. 7

    Na panvici s kačacím tukom zohrejte uvarenú ryžu a pridajte čínske korenie.

  8. 8

    Na servírovací tanier dajte ryžu, kačacie prsia, polejte marinádou a ozdobte cibuľovými semienkami a na jemno nasekanou jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia