Glazovaná kačica s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos
Lahodné kačacie prsia s chrumkavou kôrkou glazované sladkou pikantnou omáčkou, podávané s voňavou jazmínovou ryžou.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Predhrejte rúru na 180 °C a kým pripravujete kačacie prsia, uvarte jazmínovú ryžu podľa návodu na obale.
- 2
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte – brusnicovú omáčku, sójovú omáčku, škoricu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ, korenie a 1 ČL olivového oleja a odstavte.
- 3
Celú kožu kačacích pŕs narežte do kríža a dochuťte soľou a čiernym korením.
- 4
Na panvici rozohrejte rastlinný olej. Kačacie prsia pridajte na panvicu, kožou dole a smažte 5-8 minút. Potom otočte a smažte približne dve minúty.
- 5
Tuk z panvice si ešte nechajte a medzitým pridajte kačacie prsia do zapekacej misy a potrite ich marinádou tak, aby vám ešte ostal kúsok marinády na dozdobenie.
- 6
Pečte približne 15 minút. Po dopečení misu zakryte alobalom a nechajte odpočívať.
- 7
Na panvici s kačacím tukom zohrejte uvarenú ryžu a pridajte čínske korenie.
- 8
Na servírovací tanier dajte ryžu, kačacie prsia, polejte marinádou a ozdobte cibuľovými semienkami a na jemno nasekanou jarnou cibuľkou.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu