Ryžový puding
Ryžový puding

Ryža s kokosovým mliekom a mangom

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 06:00. Komerčný recept.
Ryža s kokosovým mliekom a mangom
Foto: ryzasos

Ryža s kokosovým mliekom a mangom je exotický dezert, ktorý spája jemnosť ryže so sviežosťou tropického manga. Vďaka svojmu krémovému nádychu a dokonalej Zobraziť celý popisRyža s kokosovým mliekom a mangom je exotický dezert, ktorý spája jemnosť ryže so sviežosťou tropického manga. Vďaka svojmu krémovému nádychu a dokonalej rovnováhe medzi sladkosťou a textúrou je toto jedlo ideálne na to, aby ste prekvapili svojich hostí alebo si vychutnali sladkú pochúťku doma. Vďaka jednoduchej príprave je ideálny pre všetky úrovne zručností v kuchyni.

2-4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
400 g
2 ks
1 tyčinka
70 g




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci zmiešajte kokosové mlieko, ryžu, pridajte kardamóm a celú škoricu. Na strednom plameni priveďte zmes do varu a jemne miešajte, aby sa ryža neprilepila na dno.

  2. 2

    Keď začne vrieť, znížte teplotu na minimum a pokračujte vo varení 30 – 35 minút, pričom často miešajte, aby sa uvoľnil škrob a dosiahla sa krémová textúra. Ak si všimnete, že tekutina príliš rýchlo redukuje, pridajte malé množstvo horúcej vody, aby ste zachovali správnu konzistenciu.

  3. 3

    Keď je ryža mäkká a dosiahne krémovú štruktúru, odstráňte kardamóm a škoricu. Pridajte 70 g cukru a dobre premiešajte, aby sa rozpustil.

  4. 4

    Varte ďalších 5 minút, aby sa sladkosť úplne začlenila do dezertu. Ak sa vám ryža zdá príliš hustá, upravte pridaním trochy horúcej vody a jemným premiešaním.

  5. 5

    Vyberte si číre poháre, aby ste zvýraznili vrstvy tohto tropického dezertu. Na dno dajte štedrú vrstvu roztlačeného manga.

  6. 6

    Potom pridajte ryžu z kokosového mlieka a opatrne úhľadne ju zarovnajte lyžičkou. Navrch poukladajte plátky manga a posypte strúhaným kokosom.

  7. 7

    Na záver každý pohár ozdobte hviezdou anízu alebo lístkom mäty. Tento dezert môžete podávať teplý, ideálny na zvýraznenie vône korenia, alebo studený, ideálny na horúce dni.

Diskusia k receptu

chemik
Je to velmi hezký exotický recept, bohužel sladké pokrmy nejím. Inspiroval mne však na pikantní kombinaci rýže s mangem v kokosovém mléce, která by začínala osmahnutím thajské žluté curry pasty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia