Ryža s kokosovým mliekom a mangom
Foto: ryzasos
Ryža s kokosovým mliekom a mangom je exotický dezert, ktorý spája jemnosť ryže so sviežosťou tropického manga. Vďaka svojmu krémovému nádychu a dokonalej Zobraziť celý popisRyža s kokosovým mliekom a mangom je exotický dezert, ktorý spája jemnosť ryže so sviežosťou tropického manga. Vďaka svojmu krémovému nádychu a dokonalej rovnováhe medzi sladkosťou a textúrou je toto jedlo ideálne na to, aby ste prekvapili svojich hostí alebo si vychutnali sladkú pochúťku doma. Vďaka jednoduchej príprave je ideálny pre všetky úrovne zručností v kuchyni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci zmiešajte kokosové mlieko, ryžu, pridajte kardamóm a celú škoricu. Na strednom plameni priveďte zmes do varu a jemne miešajte, aby sa ryža neprilepila na dno.
- 2
Keď začne vrieť, znížte teplotu na minimum a pokračujte vo varení 30 – 35 minút, pričom často miešajte, aby sa uvoľnil škrob a dosiahla sa krémová textúra. Ak si všimnete, že tekutina príliš rýchlo redukuje, pridajte malé množstvo horúcej vody, aby ste zachovali správnu konzistenciu.
- 3
Keď je ryža mäkká a dosiahne krémovú štruktúru, odstráňte kardamóm a škoricu. Pridajte 70 g cukru a dobre premiešajte, aby sa rozpustil.
- 4
Varte ďalších 5 minút, aby sa sladkosť úplne začlenila do dezertu. Ak sa vám ryža zdá príliš hustá, upravte pridaním trochy horúcej vody a jemným premiešaním.
- 5
Vyberte si číre poháre, aby ste zvýraznili vrstvy tohto tropického dezertu. Na dno dajte štedrú vrstvu roztlačeného manga.
- 6
Potom pridajte ryžu z kokosového mlieka a opatrne úhľadne ju zarovnajte lyžičkou. Navrch poukladajte plátky manga a posypte strúhaným kokosom.
- 7
Na záver každý pohár ozdobte hviezdou anízu alebo lístkom mäty. Tento dezert môžete podávať teplý, ideálny na zvýraznenie vône korenia, alebo studený, ideálny na horúce dni.
Tiež ryžový puding:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu