Zdravý perníček
Foto: ponozky123
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 ks |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 PL nastrúhaná |
|
4 PL |
|
podľa chuti |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
4 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na vymazanie formy: | |
(alebo kokosový olej) |
|
Postup
-
1
Múku, kypriaci prášok a sódu zmiešame. Pridáme mlieko, med, vajce, pomarančovú kôru. Ak máme mažiar, škoricu, badián a klinčeky rozpučíme a pridáme k cestu. (Samozrejme, dá sa nahradiť aj klasickým perníkovým korením, ale myslím si, že čerstvé je to lepšie).
- 2
Vymažeme si okrúhlu formu maslom, vylejeme cesto a pečieme na 180 °C asi 30 minút.
- 3
Po upečení rozrežeme, spodný diel napustíme sirupom a potrieme džemom. Položíme vrchnú časť a na záver už iba ozdobíme.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To len pre efekt a na ozdobu :-P