Jogurtová panna cotta s jahodovým ragú
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 28. mája 2021
Foto: Viki Sisáková
Postup
-
1
Plátky želatíny necháme v studenej vode napučať. Medzitým všetky ostatné suroviny zmiešame. Želatínu dáme do rajničky s dvoma lyžicami vody, jemne ju zahrejeme, aby sa rozpustila. Pomaly pridávame studenú smotanovú zmes, miešame. Touto zmesou naplníme formičky a dáme na 2 hodiny do chladničky.
- 2
Jahodové ragú: Cukor rozpustíme na karamel, pridáme opatrne 5 lyžíc vody. Vznikne tak sirupový karamel. Doň dáme nakrájané jahody, badián a škoricu, minútku povaríme a odstavíme. Necháme vychladiť.
- 3
Formičky s panna cottou vložíme do teplej vody, vyklopíme a polejeme jahodovým ragú.
- 4
DOBRÁ RADA: Vždy pomaly pridávame studenú smotanovú zmes do želatínového roztoku, nie naopak. Ak by sme dali teplú želatínu do studenej zmesi, urobila by „povrázky“, resp. hrudky.
Tiež panna cotta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu