šalvia

šalvia ako ingrediencia v receptoch:

  • Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

    Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

    Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a mäso. Asi tri minúty opekáme, až kým sa mäso nezatiahne. Podlejeme bielym vínom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, nakrájanou...

  • Domáce rezance s kačacinou a so šalviou
  • Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a papriku umyjeme, očistíme a nakrá- jame na plátky.

  • Ľahké kuracie cacciatore

    Ľahké kuracie cacciatore

    Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku pridáme cibuľu, nasekaný cesnak a bylinky, orestujeme a pridáme pokrájané kuracie mäso, osolíme, okoreníme.

  • Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

    Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

    Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2 hodiny pri 180 °C. Naporciujeme.

  • Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu

    Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu

    Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku. Stehno vcelku opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji, pridáme šalviu, očistené šalotky nakrájané na mesiačiky a podlejeme vývarom.

  • Pilaf z quinoy k prsičkám z perličky
  • Kelové závitky s bravčovým mäsom (videorecept)

    Kelové závitky s bravčovým mäsom (videorecept)

    Spojenie zeleniny s bravčovým mäsom, ktoré má čo ponúknuť.

  • Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo

    Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo

    Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po stopách grófa Draculu, tento recept obíďte :) Ak však hľadáte novú chuť z minima ingrediencií, zablúdili ste správne. Vcelku...

  • Jaternice so zeleninou a slaninou

    Jaternice so zeleninou a slaninou

    Recept je inováciou známeho škótskeho národného jedla "haggis, neeps and tatties" , čo je zmes podobná jaterniciam podávaná so zemiakmi, kvakou, ovsenými sušienkami a krémovou whisky omáčkou. Ja som kvaku nahradil mrkvou a k...

  • Grilované kurča

    Grilované kurča

    Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale aj chuťovým pohárikom.

  • Chutná krkovička s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré

    Chutná krkovička s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré

    Komerčný recept
    Keď počas pečenia potierate mäso štetcom z byliniek, vznikne tak obzvlášť lahodný pokrm. Podávanie spolu s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré vytvorí perfektný kulinársky zážitok.

  • Kuracie prsia pečené v rúre

    Kuracie prsia pečené v rúre

    Komerčný recept
    Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

  • Ravioly so šalviou

    Ravioly so šalviou

    Komerčný recept
    Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je zaručené, že váš obed bude mať u vašich hostí veľký úspech.

  • Srnčie karé na zemiakových lievancoch

    Srnčie karé na zemiakových lievancoch

    Čo divina, to iná chuť. Podpisuje sa pod ňu nielen konkrétny živočíšny druh, ale aj prostredie, v akom žila a čím sa kŕmila. Cítiť v nej celý les či lúku, preto ju labužníci tak milujú.

  • Kuracie stehná v zamatovej omáčke

    Kuracie stehná v zamatovej omáčke

    Komerčný recept
    Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

  • Svieži bylinkový sirup (fotorecept)

    Svieži bylinkový sirup (fotorecept)

    Tento sirup nie je taký hustý ako z obchodu, ale stačí len málo - rovnaká dávka ako s tým obchodným a máte ochutený celý pohár. A navyše je zdravý a stojí lacnejšie ako ten z obchodu.

  • Linguine s teľacím jazykom a so šalviou

    Linguine s teľacím jazykom a so šalviou

    Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, vložíme teľací jazyk a varíme asi 1, 5 hodiny. Mierne ochladíme a z mäsa za tepla stiahneme kožu. Vývar scedíme...

  • Králičie stehná na červenom Vermute so šalviou (fotorecept)

    Králičie stehná na červenom Vermute so šalviou (fotorecept)

    Dnešný nedeľný obed z králičieho mäsa.

  • Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou

    Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou

    Opečené orechy a mandle nasekáme, pridáme pokrájanú opečenú cibuľu, vajce, pečivo nakrájané na kocky, nasekanú petržlenovú vňať dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a citrónovou kôrou.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist