Morčacie roládky plnené slaninou z mangalice a šalviou
Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 27. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 27. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Stehno vykostíme, naporciujeme na štyri rovnaké rezne. Rovnomerne naklepeme, osolíme, okoreníme, naukladáme na ne plátky slaniny, lístky šalvie a zrolujeme. Roládky opečieme na oleji zo všetkých strán dozlatista. Dopekáme v rúre na 190 stupňoch 10–15 minút.
- 2
Mrkvu a tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme lístky tymianu, pokvapkáme olivovým alebo tekvicovým olejom a pečieme pri teplote 165 °C domäkka.
- 3
Upečenú zeleninu preložíme do mixéra, pridáme maslo a smotanu a vyšľaháme na pyré. Dochutíme muškátovým orieškom.
Tiež morčacie roládky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu