Tekvicové rizoto
Šuhajíci pri panvici, 9. februára 2021
Foto: Archív Šuhajíci pri panvici
príprava
Postup
-
1
Tekvicu umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom. Dáme na plech s papierom na pečenie. Na plech prihodíme tymian a pár lístkov šalvie. Pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút. Po upečení rozmixujeme na hladké pyré, dochutíme muškátovým orechom. Ak je tekvica pri mixovaní príliš hustá, prilejeme trocha vývaru.
- 2
Na olivovom oleji orestujeme na jemno nakrájanú šalotku, vetvičku tymianu a 2 strúčiky cesnaku, ktorý sme jemne roztlačili dlaňou. Pridáme ryžu, orestujeme, podlejeme vínom. Celý čas miešame a pomaličky prilievame vriaci vývar. Keď je ryža al dente, pridáme tekvicové pyré, premiešame a dáme mimo zdroja tepla. Dochutíme maslom, strúhaným parmezánom a čerstvo namletým korením. Rizoto musí mať krémovú konzistenciu.
- 3
Na naservírované rizoto uložíme na tenulinké plátky nakrájané šampiňóny, posolíme, posypeme parmezánom a pokvapkáme zeleným olejom.
Tiež tekvicové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu