Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty fotorecept
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 30. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
4 ks |
|
1 ČL |
|
z 2 pomarančov |
|
8 lístkov |
|
1 ks (cca 1,2 kg) |
|
1 ks väčšia |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
100 ml |
|
|
|
1-2 ks |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita, pridáme kryštálový cukor, necháme skaramelizovať. Trvá to pár minút. K cibuli pridáme kapustu a ihneď kvasný ocot (podľa potreby). Kapustu ešte orestujeme, pridáme korenie, bobkový list. Podlievame vodou, dusíme podľa chuti, či ju chceme chrumkavejšiu, alebo mäkšiu.
- 2
Kačacie prsia opracujeme, opláchneme a dôkladne vysušíme. Kožu jemne narežeme nožom a ochutíme soľou a mletým korením. Opekáme asi 4 minúty na koži, aby sa vypiekol tuk, a potom 2 minúty na druhej strane. Necháme ležať na kraji sporáka prikryté alobalom asi 5 minút.
- 3
Ohriate lokše namastíme a naplníme kapustou. Pred servírovaním necháme v hrnčeku zredukovať pomarančovú šťavu so šalviou a výpek z kačacích pŕs. Keď dosiahneme požadovanú konzistenciu, zahustíme omáčku maslom, aby dostala lesk a krémovosť.
- 4
Na záver, keď si mäsko oddýchlo, servírujeme spoločne s naplnenými lokšami a lahodnou omáčkou s chuťou pomarančov a šalvie.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu