Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty fotorecept

Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 30. decembra 2020
Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 ks
1 ČL
z 2 pomarančov
8 lístkov
1 ks (cca 1,2 kg)
1 ks väčšia
4 PL
3 PL
100 ml
1-2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita, pridáme kryštálový cukor, necháme skaramelizovať. Trvá to pár minút. K cibuli pridáme kapustu a ihneď kvasný ocot (podľa potreby). Kapustu ešte orestujeme, pridáme korenie, bobkový list. Podlievame vodou, dusíme podľa chuti, či ju chceme chrumkavejšiu, alebo mäkšiu.

  2. 2

    Kačacie prsia opracujeme, opláchneme a dôkladne vysušíme. Kožu jemne narežeme nožom a ochutíme soľou a mletým korením. Opekáme asi 4 minúty na koži, aby sa vypiekol tuk, a potom 2 minúty na druhej strane. Necháme ležať na kraji sporáka prikryté alobalom asi 5 minút.

    Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ohriate lokše namastíme a naplníme kapustou. Pred servírovaním necháme v hrnčeku zredukovať pomarančovú šťavu so šalviou a výpek z kačacích pŕs. Keď dosiahneme požadovanú konzistenciu, zahustíme omáčku maslom, aby dostala lesk a krémovosť.

    Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na záver, keď si mäsko oddýchlo, servírujeme spoločne s naplnenými lokšami a lahodnou omáčkou s chuťou pomarančov a šalvie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia