Gnocchi so šalviou na masle fotorecept
Foto: kucharka
Jednoduchá klasika. Lahodné jedlo. Proste dobrota.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky so šupkou uvaríme v osolenej vode. Scedíme a vyložíme na tanier. Nožom ich rozpolíme/rozštvrtíme, aby z nich vyšla para. Týmto spôsobom sa zemiaky vysušia a nebude potom potrebné pridať veľa múky. Vychladnuté zemiaky ošúpeme.
-
2
Zemiaky popučíme, pridáme vajce, soľ, korenie a štipku muškátového orieška. Múku pridávame postupne, možno budeme potrebovať trochu viac ako je uvedené… Vypracujeme tvarovateľné a hladké cesto.
-
3
Z cesta odoberáme kúsky (guľky). Na pomúčenej doske rolujeme dlhšie šúľance, a nožom krájame gnocchi.
-
4
Gnocchi odkladáme na pomúčenú tácku. Vidličkou ich jemne zatlačíme, aby sa sploštili.
-
5
Postupne, po dávkach, gnocchi varíme v horúcej osolenej vode. Trvá to len chvíľku, hneď vyplávajú na povrch.
-
6
Pripravíme si šalviu. Očistené lístky posekáme. Na panvici rozpustíme veľkú hrudku masla a šalviu jemne opečieme.
-
7
Veľkú misu vymastíme maslom. Uvarené gnocchi postupne (a opatrne) vkladáme do misy.
-
8
Polejeme maslovou šalviou, posolíme a poriadne pokoreníme. Môže sa posypať parmezánom.
Mas gnochi hezke, ja jsem davala jen lzickou do vody. Kazdy rok alespon 1x je delam. Diky jim jsem se prejedla salveje :-) Ale tu trosku vzdycky dam.
hokkaido miesto zemiakov..či..??poprosím recept..hokaido ešte máme 1 naše odvlani-stále dobré..
varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-gnocchi-s-maslovo-sal...
Moc dobre!! :-)
Aj keď sa zdá, že je s tým roboty, jedlo je celkom rýchlo hotové… a ozaj výborné.
( teda aspom pre milovníkov cestovín … )
Z tekvice som ich ešte nerobila, ale vedela som, že sa robia. Ja som dokonca rozmýšľala, že by sa dali urobiť aj zo sladkého zemiaka, na sladko ale ešte som sa k tomu nedostala.
Všetko by mi chutilo, ďakujem za inšpirácie.
Veru tak, skús… takéto môžeš aj ty :-)))