Jahňacie lýtko so zemiakmi s bryndzou a so slaninou
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 31. októbra 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 10 semienok | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Zemiaky: | |
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g domáca | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Pesto: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Vyprážaný cesnak: | |
| 2 hlavičky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Jahňacie lýtka umyjeme, osušíme, osolíme. Do hrnca dáme olej a lýtka zo všetkých stranách opečieme.
- 2
 Pridáme nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, cesnak, semienka koriandra a pomaly opekáme aj s lýtkami asi 10 minút. Potom pridáme bylinky, podlejeme vínom a dáme piecť do rúry. Upečené lýtka vyberieme, výpek zredukujeme a dochutíme.
- 3
 Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, vyberieme a osušíme. Na panvičku dáme trochu oleja, nakrájanú slaninu a restujeme dochrumkava. Pridáme uvarené zemiaky a opekáme. Keď sú zemiaky opečené, pridáme bryndzu a všetko premiešame. Už nevaríme. Ochutíme nasekaným kôprom a soľou.
- 4
 Medvedí cesnak umyjeme a rozmixujeme s olejom na pesto.
- 5
 Hlávku cesnaku umyjeme, rozkrojíme na polovice a vložíme ho do horúceho oleja. Smažíme asi 5 minút.
- 6
 Jahňacie lýtka pokvapkané výpekom podávame s bryndzovými zemiakmi, pestom a vypraženým cesnakom.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu