Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Jahňacie lýtko so zemiakmi s bryndzou a so slaninou

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 31. októbra 2021
Jahňacie lýtko so zemiakmi s bryndzou a so slaninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ks
200 ml
10 semienok
Zemiaky:
400 g
200 g domáca
200 g
Pesto:
Vyprážaný cesnak:
2 hlavičky




Postup

  1. 1

    Jahňacie lýtka umyjeme, osušíme, osolíme. Do hrnca dáme olej a lýtka zo všetkých stranách opečieme.

  2. 2

    Pridáme nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, cesnak, semienka koriandra a pomaly opekáme aj s lýtkami asi 10 minút. Potom pridáme bylinky, podlejeme vínom a dáme piecť do rúry. Upečené lýtka vyberieme, výpek zredukujeme a dochutíme.

  3. 3

    Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, vyberieme a osušíme. Na panvičku dáme trochu oleja, nakrájanú slaninu a restujeme dochrumkava. Pridáme uvarené zemiaky a opekáme. Keď sú zemiaky opečené, pridáme bryndzu a všetko premiešame. Už nevaríme. Ochutíme nasekaným kôprom a soľou.

  4. 4

    Medvedí cesnak umyjeme a rozmixujeme s olejom na pesto.

  5. 5

    Hlávku cesnaku umyjeme, rozkrojíme na polovice a vložíme ho do horúceho oleja. Smažíme asi 5 minút.

  6. 6

    Jahňacie lýtka pokvapkané výpekom podávame s bryndzovými zemiakmi, pestom a vypraženým cesnakom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia