Jahňacie lýtko so zemiakmi s bryndzou a so slaninou
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 31. októbra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
4 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
10 semienok |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiaky: | |
400 g |
|
200 g domáca |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
Pesto: | |
|
|
|
|
Vyprážaný cesnak: | |
2 hlavičky |
|
|
Postup
-
1
Jahňacie lýtka umyjeme, osušíme, osolíme. Do hrnca dáme olej a lýtka zo všetkých stranách opečieme.
- 2
Pridáme nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, cesnak, semienka koriandra a pomaly opekáme aj s lýtkami asi 10 minút. Potom pridáme bylinky, podlejeme vínom a dáme piecť do rúry. Upečené lýtka vyberieme, výpek zredukujeme a dochutíme.
- 3
Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, vyberieme a osušíme. Na panvičku dáme trochu oleja, nakrájanú slaninu a restujeme dochrumkava. Pridáme uvarené zemiaky a opekáme. Keď sú zemiaky opečené, pridáme bryndzu a všetko premiešame. Už nevaríme. Ochutíme nasekaným kôprom a soľou.
- 4
Medvedí cesnak umyjeme a rozmixujeme s olejom na pesto.
- 5
Hlávku cesnaku umyjeme, rozkrojíme na polovice a vložíme ho do horúceho oleja. Smažíme asi 5 minút.
- 6
Jahňacie lýtka pokvapkané výpekom podávame s bryndzovými zemiakmi, pestom a vypraženým cesnakom.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu