Mrkvový krém so zázvorom a s pomarančom
Foto: antaly
Lahodná
2-4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a mrkvu nakrájame na malé kúsky, pomaranč odšťavíme, zázvor nastrúhame a koriander roztlčieme v mažiari.
- 2
Na masti do sklovita osmahneme cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a nastrúhaný zázvor, za stáleho miešania opekáme pár minút.
- 3
Zalejeme zeleninovým vývarom a pomarančovou šťavou, pridáme 2 lístky šalvie, koriander a čierne korenie. Prikryté varíme do zmäknutia mrkvy.
- 4
Keď je mrkva uvarená, vyberieme šalviu a podľa chuti dosolíme. Rozmixujeme ponorným mixérom na krém.
- 5
Servírujeme s opečeným lístkom šalvie a bylinkovým olejom. Podávame buď so zemiakovými lupienkami, krutónmi alebo opečenou bagetou.
Tiež mrkvová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Manžel aj hrniec vylízal