Mrkvový krém so zázvorom a s pomarančom
Lahodná
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks veľká |
|
1 ks väčšia |
|
2 cm (ďumbier) |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
1,2 l |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cibuľu a mrkvu nakrájame na malé kúsky, pomaranč odšťavíme, zázvor nastrúhame a koriander roztlčieme v mažiari.
- 2
Na masti do sklovita osmahneme cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a nastrúhaný zázvor, za stáleho miešania opekáme pár minút.
- 3
Zalejeme zeleninovým vývarom a pomarančovou šťavou, pridáme 2 lístky šalvie, koriander a čierne korenie. Prikryté varíme do zmäknutia mrkvy.
- 4
Keď je mrkva uvarená, vyberieme šalviu a podľa chuti dosolíme. Rozmixujeme ponorným mixérom na krém.
- 5
Servírujeme s opečeným lístkom šalvie a bylinkovým olejom. Podávame buď so zemiakovými lupienkami, krutónmi alebo opečenou bagetou.
Tiež mrkvová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu