Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
50 g |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
20 g |
|
50 g (lístky) |
|
|
|
Rizoto: | |
400 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
80 g nastrúhaný |
|
1 g |
|
Postup
-
1
Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame v rúre pri 140 °C 10 minút.
- 2
Rizoto: Na masle opražíme pokrájanú šalotku, pridáme ryžu a restujeme. Pridáme biele víno, po odparení podlievame vývarom, v ktorom sme povarili šafran, až kým nebude ryža al dente. Nakoniec zjemníme maslom a parmezánom.
- 3
Lístky šalvie fritujeme na oleji a použijeme ako ozdobu.
Tiež rizotom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu