Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 50 g |
|
| 300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20 g |
|
| 50 g (lístky) |
|
|
|
|
| Rizoto: | |
| 400 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 200 ml |
|
| 100 ml |
|
| 80 g nastrúhaný |
|
| 1 g |
|
Postup
-
1
Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame v rúre pri 140 °C 10 minút.
- 2
Rizoto: Na masle opražíme pokrájanú šalotku, pridáme ryžu a restujeme. Pridáme biele víno, po odparení podlievame vývarom, v ktorom sme povarili šafran, až kým nebude ryža al dente. Nakoniec zjemníme maslom a parmezánom.
- 3
Lístky šalvie fritujeme na oleji a použijeme ako ozdobu.
Tiež rizotom:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu