Perlička so šafranovým rizotom
Perlička so šafranovým rizotom

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019
Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

600 g
50 g
300 ml
20 g
50 g (lístky)
Rizoto:
400 g
50 g
50 g
200 ml
100 ml
80 g nastrúhaný
1 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame v rúre pri 140 °C 10 minút.

  2. 2

    Rizoto: Na masle opražíme pokrájanú šalotku, pridáme ryžu a restujeme. Pridáme biele víno, po odparení podlievame vývarom, v ktorom sme povarili šafran, až kým nebude ryža al dente. Nakoniec zjemníme maslom a parmezánom.

  3. 3

    Lístky šalvie fritujeme na oleji a použijeme ako ozdobu.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: