Králičie roládky
Králičie roládky

Králičie roládky s bryndzou, so šovdrou a šalviou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 22. mája 2019
Králičie roládky s bryndzou, so šovdrou a šalviou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

4 ks vykostené (cca 150-gramové)
120 g (slovenská sušená šunka)
 (lístky)
200 g
4 ks
400 ml
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostené králičie stehná zľahka naklepeme. Bryndzu vymiešame s posekanou pažítkou, natrieme na pláty mäsa, ktoré následne zrolujeme. Rolky obalíme do lístkov šalvie a potom do šunky.

  2. 2

    Rolky zľahka orestujeme na panvici s olejom a potom vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 10 minút.

  3. 3

    Mäso vyberieme, do výpeku pridáme najemno orestovanú nakrájanú šalotku, podlejeme vývarom. Ponorným mixérom rozmixujeme, podľa potreby zahustíme omáčku škrobovou múčkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
používateľ nemá avatar
123
páčl sa mi ten výraz "šovdra"/Ružomberok a východ Slovenska nie sú za tak ďaleko od seba.../- pripomína mi to mladé detské roky - údená domáca šunka - recept je zaujímavý ... len keby ten králik nebol taký drahý/pre dôchodcov/
Robievam z kralicej slabiny bez šunky...bryndza dáva masku výbornú chuť.
Nabudúce vyskúšam aj takto.