Králičie roládky s bryndzou, so šovdrou a šalviou
Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 22. mája 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 22. mája 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 ks vykostené (cca 150-gramové) |
|
120 g (slovenská sušená šunka) |
|
(lístky) |
|
200 g |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
400 ml |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Vykostené králičie stehná zľahka naklepeme. Bryndzu vymiešame s posekanou pažítkou, natrieme na pláty mäsa, ktoré následne zrolujeme. Rolky obalíme do lístkov šalvie a potom do šunky.
- 2
Rolky zľahka orestujeme na panvici s olejom a potom vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 10 minút.
- 3
Mäso vyberieme, do výpeku pridáme najemno orestovanú nakrájanú šalotku, podlejeme vývarom. Ponorným mixérom rozmixujeme, podľa potreby zahustíme omáčku škrobovou múčkou.
Tiež roládky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nabudúce vyskúšam aj takto.