Zemiaková kaša
Zemiaková kaša

Zemiaková kaša trošku inak

luslyy - fotkaluslyy, 26. marca 2022
Zemiaková kaša trošku inak
Foto: luslyy

Zemiaková kaša, ktorá vyzerá obyčajne, ale chuťou dostane každého.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
4 lístky
2 vetvičky
1 ks
2 strúčiky
2,5 dl
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď sú zemiaky uvarené, vodu zlejeme a necháme zemiaky bokom.

  2. 2

    Na panvicu dáme maslo, rozkrojené na 3 časti. Necháme do polovice rozpustiť a pridáme mlieko.

  3. 3

    Keď sa maslo úplne rozpustí, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, nasekanú čili papričku, vetvičky rozmarínu a lístky šalvie. Pomaly zmes privedieme k varu a necháme prevrieť 6 - 7 minút za občasného miešania.

  4. 4

    Vypneme zmes a nad hrniec so zemiakmi si dáme sitko, cez ktoré zmes prelejeme na zemiaky. Už len popučíme a hotovo.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ja dávam tiež občas sušené bylinky, aj cibuľové vločky na dochutenie zemiakového pyré, pre lepšiu chuť.....

Zaujímavé video z archívu TV Varecha