Zemiaková kaša trošku inak
Foto: luslyy
Zemiaková kaša, ktorá vyzerá obyčajne, ale chuťou dostane každého.
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď sú zemiaky uvarené, vodu zlejeme a necháme zemiaky bokom.
- 2
Na panvicu dáme maslo, rozkrojené na 3 časti. Necháme do polovice rozpustiť a pridáme mlieko.
- 3
Keď sa maslo úplne rozpustí, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, nasekanú čili papričku, vetvičky rozmarínu a lístky šalvie. Pomaly zmes privedieme k varu a necháme prevrieť 6 - 7 minút za občasného miešania.
- 4
Vypneme zmes a nad hrniec so zemiakmi si dáme sitko, cez ktoré zmes prelejeme na zemiaky. Už len popučíme a hotovo.
Tiež zemiaková kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu