Recepty, kde je šalotka
Losos s anglickou petržlenovou omáčkou
Jednoduchý a zdravý receptík z parného hrnca . Nenáročný na čas a prípravu :)
Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Očistené mäso nakrájame na štyri porcie a naklepeme pod potravinovou fóliou na tenučký
rezeň, ktorý obalíme v...
Steak Diane
Na toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu...
Topinamburové haruľky
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné
Topinambury - vhodná zelenina pre...
Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami
V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a...
Kuskus s hubami
Dam si varit couscous v zeleninvom vyvare. Pocas varenia som si nakrajal salotku na tenke pasiky...
Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne
nakrojíme a naklepeme, osolíme a...
Pečená cibuľa s pečeňovo–slivkovou plnkou
Cibuľu očistíme a pomocou noža vykrojíme stred. Rúru rozohrejeme na 185 oC. Do stredu cibule...
Toasty s pečeňovým ragú
Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle
a pridáme vnútornosti a...
Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a...
Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do
zmäknutia. Polievame...
Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou
Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, ...
Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...
Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Pridáme na
kocky nakrájanú pancettu a...
Grilovaná chobotnica s pyré zo sladkých zemiakov
Chobotnicu očistíme a dáme variť do vody ochutenej soľou, bobkovým listom, citrónom
a celou cibuľou...
Gratinovaný losos s paradajkovým tartarom a bazalkovým dipom
Marinovacia zmes: Zmiešame morskú soľ, cukor, horčicové semienka a nakrájanú cibuľu, na spodok primerane...
Grilovaný mäsový špíz
Mäsko je najlepšie , ak je naložené v marináde. NIKDY, nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,...
Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...
Indonézska marináda
... tento recept mám od svojho svokra z Indonezsie , u nás sa často marináduje,...
Lososové caramelle na paradajkách
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...
Rozmarínové tofu s beluga šošovicou
Najprv si uvaríme šošovicu. Pripravíme si paradajky, cesnak, šalotku, zemiak, rozmarín a...
Plnené teľacie stehno s hrnčekovou knedľou
Mäso nakrájame na plátky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, naukladáme naň mesiačiky z dvoch...
Risotto con funghi
Ďalší z receptov, ktorý som sa naučila v škole varenia skvelého Tomáša Opletala a Ľuba
Vargovčíka....
Kuracie prsia s dresingom Tisíc ostrovov
Rezne nasolíme a okoreníme grilkorením a na hlbšej panvici poopekáme z kždej strany po 2-3 min...
Hrianka s králičou pečeňou
Opražíme šalotku, potom pridáme králičiu pečeň, krátko osmažíme, pridáme papriku
a cherry paradajky.
Srnčí tataráčik s prepeličím okom
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú
šalotku, mätu, horčicu, 50...
Šalát zo sladkých zemiakov
Tento recept som skúšala prvý krát a musím povedať, že som sa ho nevedela dojesť...
Zemiakovo–rybací nákyp
Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do vymastenej nádoby. Na ne položíme restované šampiňóny,...
Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa.
Z lososa pripravíme steak,...
Zemiakovo - šampiňónové knedličky s fazuľkou a smrčkami
Knedličky:
Šampiňóny rozmixujeme.
Kuracie prsia s pórom a rukolou
Kuracie mäso opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Potom ho dobre naklepte.
Smotanový zemiakový šalát s medvedím cesnakom
Zemiaky umyjeme a uvaríme do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na...

Losos s anglickou petržlenovou omáčkou
Jednoduchý a zdravý receptík z parného hrnca . Nenáročný na čas a prípravu :)

Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Očistené mäso nakrájame na štyri porcie a naklepeme pod potravinovou fóliou na tenučký rezeň, ktorý obalíme v...

Steak Diane
Na toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu...

Topinamburové haruľky
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné Topinambury - vhodná zelenina pre...

Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami
V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a...

Kuskus s hubami
Dam si varit couscous v zeleninvom vyvare. Pocas varenia som si nakrajal salotku na tenke pasiky...

Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne nakrojíme a naklepeme, osolíme a...

Pečená cibuľa s pečeňovo–slivkovou plnkou
Cibuľu očistíme a pomocou noža vykrojíme stred. Rúru rozohrejeme na 185 oC. Do stredu cibule...

Toasty s pečeňovým ragú
Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle a pridáme vnútornosti a...

Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a...

Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do zmäknutia. Polievame...

Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou
Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, ...

Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...

Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Pridáme na kocky nakrájanú pancettu a...

Grilovaná chobotnica s pyré zo sladkých zemiakov
Chobotnicu očistíme a dáme variť do vody ochutenej soľou, bobkovým listom, citrónom a celou cibuľou...

Gratinovaný losos s paradajkovým tartarom a bazalkovým dipom
Marinovacia zmes: Zmiešame morskú soľ, cukor, horčicové semienka a nakrájanú cibuľu, na spodok primerane...

Grilovaný mäsový špíz
Mäsko je najlepšie , ak je naložené v marináde. NIKDY, nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,...

Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...

Indonézska marináda
... tento recept mám od svojho svokra z Indonezsie , u nás sa často marináduje,...

Lososové caramelle na paradajkách
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...

Rozmarínové tofu s beluga šošovicou
Najprv si uvaríme šošovicu. Pripravíme si paradajky, cesnak, šalotku, zemiak, rozmarín a...

Plnené teľacie stehno s hrnčekovou knedľou
Mäso nakrájame na plátky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, naukladáme naň mesiačiky z dvoch...

Risotto con funghi
Ďalší z receptov, ktorý som sa naučila v škole varenia skvelého Tomáša Opletala a Ľuba Vargovčíka....

Kuracie prsia s dresingom Tisíc ostrovov
Rezne nasolíme a okoreníme grilkorením a na hlbšej panvici poopekáme z kždej strany po 2-3 min...

Hrianka s králičou pečeňou
Opražíme šalotku, potom pridáme králičiu pečeň, krátko osmažíme, pridáme papriku a cherry paradajky.

Srnčí tataráčik s prepeličím okom
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, 50...

Šalát zo sladkých zemiakov
Tento recept som skúšala prvý krát a musím povedať, že som sa ho nevedela dojesť...

Zemiakovo–rybací nákyp
Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do vymastenej nádoby. Na ne položíme restované šampiňóny,...

Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...

Zemiakovo - šampiňónové knedličky s fazuľkou a smrčkami
Knedličky: Šampiňóny rozmixujeme.

Kuracie prsia s pórom a rukolou
Kuracie mäso opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Potom ho dobre naklepte.

Smotanový zemiakový šalát s medvedím cesnakom
Zemiaky umyjeme a uvaríme do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na...