Plnené kuracie stehienka na smotanovom keli
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná umyjeme, vykostíme spodnú kosť a naplníme ich plnkou, ktorú pripravíme z mlieka, rožkov, vajec, muškátového orieška, soli a korenia. Naplnené kuracie stehná okoreníme a osolíme a dáme piecť do rúry pri teplote 160 °C asi 45 minút, kým nebudú upečené.
- 2
So stehnami môžeme dať upiecť zemiaky, ktoré sme osolili a okorenili, prípadne pridáme aj bylinky.
- 3
Na olivovom oleji orestujeme šalotku, cesnak, nasekaný kel a zalejeme smotanou. Osolíme, okoreníme a dusíme, kým kel nezmäkne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu