Plnené kuracie stehienka na smotanovom keli

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013
Plnené kuracie stehienka na smotanovom keli
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
20 g
20 g
50 ml
140 g
40 g
6 ks
200 ml
2 ks
500 g
150 ml
600 g




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme, vykostíme spodnú kosť a naplníme ich plnkou, ktorú pripravíme z mlieka, rožkov, vajec, muškátového orieška, soli a korenia. Naplnené kuracie stehná okoreníme a osolíme a dáme piecť do rúry pri teplote 160 °C asi 45 minút, kým nebudú upečené.

  2. 2

    So stehnami môžeme dať upiecť zemiaky, ktoré sme osolili a okorenili, prípadne pridáme aj bylinky.

  3. 3

    Na olivovom oleji orestujeme šalotku, cesnak, nasekaný kel a zalejeme smotanou. Osolíme, okoreníme a dusíme, kým kel nezmäkne.

Diskusia k receptu

evanaaa
Teraz neviem - tá kosť, čo trčí, to nie je spodná, ktorá sa má vykostiť?Mne stačí naplniť touto plnkou pod kožu, netreba ani vykosťovať. A ten smotanový kel je zaujímavý k tomu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia