Plnené kuracie stehienka na smotanovom keli
			   Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013
		   
		   šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 13. januára 2013

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kuracie stehná umyjeme, vykostíme spodnú kosť a naplníme ich plnkou, ktorú pripravíme z mlieka, rožkov, vajec, muškátového orieška, soli a korenia. Naplnené kuracie stehná okoreníme a osolíme a dáme piecť do rúry pri teplote 160 °C asi 45 minút, kým nebudú upečené. 
- 2
So stehnami môžeme dať upiecť zemiaky, ktoré sme osolili a okorenili, prípadne pridáme aj bylinky. 
- 3
Na olivovom oleji orestujeme šalotku, cesnak, nasekaný kel a zalejeme smotanou. Osolíme, okoreníme a dusíme, kým kel nezmäkne. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu