Foto: radox1
jednoduchy recept s nadychom luxusu urceny na bankety,silvestra a podobne akcie.cerstveho lososa je mozne nahradit udenym,tak isto je mozne losos nahradit aj tuniakom.
porcie
príprava
Suroviny
(čerstvý údený) |
|
(limety) |
|
|
|
(čerstvé) |
|
|
|
(alebo cibuľa, pokrájaná na malé kocky) |
|
(zrelé, pokrájané na malé kocky) |
|
1 cl |
|
sekaný na drobno |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
lososa nakrajame na male kocečky(v ziadnom pripade nemelieme ani nesekame aby nam z toho nevznikla kasa),pridame na male kocky dozrete avokako-pomer lososa k avokadu je 3 ku 1.
- 2
pridame ostatne prisady a opatrne premiesame,potom dochutime podla svojej chuti.vyhrame sa na tanieri s naaranzovanim(na nete je vela obrazkov),ja pridavam svoj(balzamikova redukcia,kaviar,chilli olej a citron),a podavame s hriankami,bagetkami,krekrami a podobne.dobrou kombinaciou je creme fraiche zmiesany s chrenom,zapijame bielym vinom-u mna odroda sauvignon.
- 3
odporucam tento pokrm pripravovat tesne pred podavanim,nakolko citrusy posobia na rybu ako kyselina,a dlhsim skladovanim by farba lososa zbledla a zmenili sa chutove vlastnosti. dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu