Tartar (tatarák) z lososa

radox1 - fotkaradox1, 17. decembra 2012
Tartar (tatarák) z lososa
Foto: radox1

jednoduchy recept s nadychom luxusu urceny na bankety,silvestra a podobne akcie.cerstveho lososa je mozne nahradit udenym,tak isto je mozne losos nahradit aj tuniakom.

3-4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

 (čerstvý údený)
 (limety)
 (čerstvé)
 (alebo cibuľa, pokrájaná na malé kocky)
 (zrelé, pokrájané na malé kocky)
1 cl
 sekaný na drobno
1 PL




Postup

  1. 1

    lososa nakrajame na male kocečky(v ziadnom pripade nemelieme ani nesekame aby nam z toho nevznikla kasa),pridame na male kocky dozrete avokako-pomer lososa k avokadu je 3 ku 1.

  2. 2

    pridame ostatne prisady a opatrne premiesame,potom dochutime podla svojej chuti.vyhrame sa na tanieri s naaranzovanim(na nete je vela obrazkov),ja pridavam svoj(balzamikova redukcia,kaviar,chilli olej a citron),a podavame s hriankami,bagetkami,krekrami a podobne.dobrou kombinaciou je creme fraiche zmiesany s chrenom,zapijame bielym vinom-u mna odroda sauvignon.

  3. 3

    odporucam tento pokrm pripravovat tesne pred podavanim,nakolko citrusy posobia na rybu ako kyselina,a dlhsim skladovanim by farba lososa zbledla a zmenili sa chutove vlastnosti. dobru chut.

Diskusia k receptu

miamia
krásne naaranžované a určite aj chutné... :)
paploska
skvelý jednoduchý recept, už sa teším ako ho vyskúšam :-)
lusinkab
Tak toto by som ja kazdy den mohla jest :-) ukladam ..krasne to vyzera
45678
Ďakujem za recept, varili ho na Prima a nezachytila som ho:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia