Foto: slavka2012
Keďže môj syn trpí potravinovou intoleranciou, mlieko, tvaroh a syry nahrádzam alternatívnymi surovinami. Tofu sa mi osvedčilo ako vhodná náhrada mliečnych výrobkov, Zobraziť celý popisKeďže môj syn trpí potravinovou intoleranciou, mlieko, tvaroh a syry nahrádzam alternatívnymi surovinami. Tofu sa mi osvedčilo ako vhodná náhrada mliečnych výrobkov, naslano i nasladko.
porcie
príprava
Suroviny
2 balenia |
|
1/4 ks |
|
2 ks strúčiky |
|
2 ks |
|
1 plná PL |
|
1/2 ks (šťava z polovice) |
|
2 PL |
|
2 PL ( lisovaný za studena) |
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti domáca |
|
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Tofu pokrájame na kocky, v tomto prípade ho nemusíme zbaviť prebytočnej tekutiny.
-
3
Mladú cibuľku, cesnak a šalotku pokrájame na kúsky.
-
4
Tofu, cibuľku, cesnak, sezamovú pastu tahin, oleje a limetkovú šťavu dáme do vyššej nádoby a tyčovým mixérom spracujeme na jemnú, homogénnu hmotu nátierkovitej konwistencie. Posolíme a okoreníme.
-
5
Rozdelíme na dve časti, jednu dochutíme posekanou šalotkou, druhú troškou domácej chilli pasty. Naplníme nimi dipové mištičky, šalotkový ozdobíme troškou konopného oleja a kaparami, chilli dvoma sušenými chilli papričkami.
-
6
Podávame ako dip s kúskami bagety a zeleniny, ale dá sa konzumovať aj ako nátierka.
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/konopn%C3%BD-olej-so...